Dit is één van de zes Kredertjes. De een wat fanatieker cq professioneler dan de ander maar allemaal wielrenners. Zes neven uit Zevenhuizen (Zuid-Holland). Dennis, hier afgebeeld, is  de oudste van het zestal (maandag wordt hij 25). In 2008 en 2009 komt hij uit voor het continentale team Van Vliet, waar hij collega is van onder andere Johnny Hoogerland en Joost van Leijen. Echt doorbreken doet Dennis niet en aan het einde van 2009 moet hij dan ook vertrekken bij Van Vliet.

De laatste jaren fietst hij voor wat kleinere teams, dit jaar voor Koopmans. En overwinningen? Dennis zegevierde vorig jaar in Huijbergen, en z’n derde plek in de Grote 1 Mei-prijs van Hoboken in 2008 mag er ook zijn. Wielrennen doet fietsenhersteller Dennis (tegenwoordig) vooral voor de lol. Dit jaar wil hij, valt te lezen op de site van Koopmans ‘Een constant jaar rijden en zo proberen om een uitschieter eruit te halen!’. En: ‘ Vooral plezier in het wielrennen hebben’.

Bekender dan Dennis is inmiddels zijn neef Michel Kreder, prof bij Garmin en een week geleden winnaar van twee ritten in de Ronde van Middellandse Zee. Michels broertje Raymond (neo-prof bij hetzelfde Garmin) zag Michel winnen. Jongste broer Stefan is 15 en nieuweling. Ook Dennis heeft twee jongere fietsende broers: Wesley (Rabobank, continental team) die graag prof wil worden en diens tweelingbroer Sander (Koopmans) die net als Dennis vooral fietst omdat hij het leuk vindt.

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)