Raad het plaatje: de oplossing

By |vrijdag 20 april 2012|

Dit is Limburger Wim Schepers, een meer dan talentvolle renner en behoorlijke klimmer. Dat etaleerde hij bijvoorbeeld in de Luik-Bastenaken-Luik van 1972. ‘Natuurlijk’ moest hij buigen voor de ongenaakbare Eddy Merckx maar achter De Kannibaal was Schepers duidelijk de sterkste. Zijn tweede plek kreeg een ‘aparte klank’, schreef weekblad Wielersport destijds ‘omdat hij het blok aan zijn been (bewaker Herman van Springel van Molteni; helper van Merckx, red.) in de slotfase van deze boeiende kamp vlotweg afhaakte en op de Belg nog twee minuten nam (…) Van Springel was ‘kapot’, Schepers zo dartel als een veulen.’

In 1971 eindigde Schepers ook nog tweede in de Vuelta, maar een positieve plas gooide roet in het eten: hij werd teruggezet naar de vijftiende plaats. Schepers overleed in 1998 op slechts 55-jarige leeftijd, op zijn verjaardag, aan een scheurtje in de hoofdslagader.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Related Post

Geef een reactie