Raad het plaatje: de oplossing

By |vrijdag 25 mei 2012|

Strazzer is de naam. Massimo Strazzer. Verdienstelijk sprinter, met tussen 1991 en 2004 een reeks zeges maar een hele grote vis zit er niet bij. Of ‘t moet het puntenklassement van de Giro zijn dat hij in 2001 op zijn naam schrijft. Zonder etappeoverwinning maar met de nodige ereplaatsen weet Strazzer dat jaar de toen nog paarse puntentrui in de wacht te slepen.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

One Comment

  1. J Duff 29/05/2012 at 21:48 - Reply

    vergeet niet zijn schitterende overwinningen in het Intergiro-klassement! Helaas sinds jaren ter ziele. Met die onnavolgbare scoremethode met een surrogaat-finishlijn halverwege de etappes. Kost je jaren om uit te vinden hoe dat klassement werkte, maar als je het eenmaal doorhebt, tja, dan snap je eindelijk waar zo’n Strazzer “en andere Guidi’s” het hele jaar naar toe leven.

Geef een reactie