Raad het plaatje: de oplossing

By |vrijdag 24 mei 2013|

Raad het plaatje - kameraadschapVan Rabobanks negenkoppige Giroploeg van 2009 rijden er nog drie bij de ploeg die nu Blanco heet: Jos van Emden, Laurens ten Dam en Maarten Tjallingii. Tom Stamsnijder vertrekt in 2011 naar Leopard Trek en is inmiddels in dienst bij Argos-Shimano. Voor de vijfde Nederlander is er na 2009 geen contract meer bij Rabobank: Bram de Groot besluit eind dat jaar daarom met wielrennen te stoppen.

Pedro Horrillo moet eind 2009/begin 2010 eveneens zijn carrière beëindigen, dit als gevolg van zijn zware val in de achtste rit van de bewuste Giro. Menchovs ploegmakkers nummer zeven en acht heten Mauricio Ardila (rijdt sinds dit jaar voor de Colombiaanse amateurploeg Aguardiente Antioqueño) en Dimitry Kozontchuk (dit jaar Giro-deelnemer namens Katusha).

Denis Menchov (net als Kozontchuk Katusha-renner – nou ja, tot afgelopen weekend dan) legt de basis voor zijn zege in de 60 kilometer lange tijdrit. Daarin blijft hij concurrent Danilo Di Luca 1 minuut en 54 seconden voor. In het geheugen gegrift is echter het afsluitende tijdritje in Rome. Menchov valt en z”n ploeggenoten in de Rabo-bus gillen het uit en slaan de handen voor de ogen. Maar Menchov wint de Giro, balt de vuist en gaat zo uit z’n dak dat z’n stopwoordje ‘no ?’ voor eventjes uit z’n vocabulaire verdwenen is…

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie