Getest: Café du Cycliste Louise jersey Alpine Green

By |dinsdag 30 augustus 2016|

louise_green_men_1

Wanneer je aan Frankrijk denkt komen de standaard antwoorden als ‘croissant’, ‘baguette’, wijn en de Tour voorbij, maar voor de wielerkenners kan daar binnenkort een Frans wielerkledingmerk aan toegevoegd worden. Vanuit het zonnige Nice, finishplaats van de koers naar de zon, werkt ‘Café du Cycliste langzaam aan haar naamsbekendheid. Wij van HetisKoers kregen de Louise jersey opgestuurd ter test. Een donkergroene, klassieke jersey met een afwerking van merinowol en zijde. Dat kan alleen maar iets moois zijn.

Louise. Klinkt als een knappe, jonge Française waarmee je op zondagavond kan keuvelen over het mooie Parijs met een goed glas wijn. Dat laatste zal nog steeds lukken, maar wel nadat je de Louise hebt gedragen tijdens een warme zomerdag in de Franse Alpen. De zeer klassieke look (je moet ervan houden) heeft een moderne afwerking. Een fusie tussen merino wol en zijde zorgen voor een heerlijke pasvorm en geeft echt dat ‘high quality’ gevoel en uitstraling. Een belangrijke eigenschap van merinowol is het vermogen om zweet en nattigheid snel af te voeren en je lekker warm of koel te houden, in welke omstandigheid dan ook.

louise_alpineg_men_f_b

Ondanks dat de jersey bedoeld is voor erg warm weer, prefereerde ik hem op de iets koudere dagen, waarbij je twijfelt tussen een bodywarmer of armstukken. Wanneer je hem toch draagt op de warmere dagen houdt hij nauwelijks zweet vast en droogt het shirt zeer snel. Daar dragen de ademende stroken op de rug en in de oksels aan bij. Als dit je eerste jersey met een verwerking merinowol is zul je geen spijt krijgen van je aankoop.

 

Bewerkt cycliste 3

Café du cycliste Louise

 

 

 

 

 

 

 

De achterzakken zijn zeer ruim om al je kostbare en broodnodige spullen in kwijt te kunnen, zonder dat ze uitzakken. Een speciaal vakje, afgewerkt met een rits van goede kwaliteit biedt dat extra stukje veiligheid voor het opbergen van briefgeld of je pinpas. Daarnaast zit er in het middelste zakje een extra vak waarin je bijvoorbeeld een pompje of oordopjes kwijt kunt.

De Louise zet een nieuwe standaard voor merinowol shirts

De pasvorm is relatief straks, zonder dat het een aero jersey wordt. Eigenlijk precies zoals je een shirt zou willen dragen. De rits over de volle lengte van de borst zorgt voor de nodige verkoeling wanneer je een KOM’etje probeert te zetten. De pasvorm is lekker Europees en dus what you see is what you get. Geen gedoe met maatjes kleiner bij deze Fransen. Rond de mouwen is de Louise afgewerkt met elastisch materiaal, zonder dat het knelt. Dit is al een tijdje een trend en is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Ook Café du Cycliste waagde zich aan deze afwerking en slaagt wat mij betreft in haar opzet. Het borstzakje is niet functioneel, maar maakt de Louise qua ontwerp wel helemaal af.

WhatsApp Image 2016-08-21 at 14.06.19 Bewerkt cycliste 2

De Franse stijl, in combinatie met de merinowol en zijde afwerking maken dit tot pareltje in jouw fietsgarderobe. Geschikt voor warm en koud weer, met een sublieme afwerking en uitstekende pasvorm. Dit is een blijvertje. De Louise komt in een mooie siliconenverpakking die je kunt blijven gebruiken na ontvangst. Met een prijskaartje van 150 euro is dit geen goedkoop fietsshirt, maar de luxe stoffen zorgen voor een zeer duurzaam product. De Louise zal dus garant staan voor vele jaren fietsplezier op de warmere zomerdagen. Door Louise’s prachtige, minimalistische ontwerp kun je ook nog eens pronkend door de winkelstraten rijden en vele hoofden doen omdraaien. Succes verzekerd.

Overigens zit het woord ‘café’ niet voor niks in de merknaam, want aan de Côte d’Azur vind je het gelijknamige wielercafé van Café du Cycliste. Hier kun je terecht voor een espresso, fietsonderhoud- en verhuur of een verfrissende douche na een trainingsrit.

  • The Café Du Cycliste, 16 Quai Des Docks, 06300, Nice

Cafe_du_cycliste_rendezvous_3

Café du Cycliste Louise Alpine Green

€150
Café du Cycliste Louise Alpine Green
8.6

Pasvorm

9.0 /10

Styling

8.0 /10

Comfort

8.5 /10

Afwerking

9.0 /10

Pros

  • Merino!
  • Afwerking
  • Ademend vermogen

Cons

  • Prijzig
Brend van der Horst
Twitter:

Brend van der Horst

Brend van der Horst (@Brendsje) is 25 jaar en werkzaam bij Futurumshop in Apeldoorn. Zijn roots liggen echter in het hoge Noorden. Ging rechtop in zijn stoel zitten als Jens Voigt in de aanval was en riep dan hard 'Shut up Legs'. Wordt nu warm van Adam Hansen en John Degenkolb. Daarnaast is hij freelance journalist voor Wieler Revue, KNWU Magazine en Wielerflits.nl. Reed al viermaal de Marmotte en dat is het mooiste wat hij ooit deed.
Brend van der Horst
Twitter:

Latest posts by Brend van der Horst (see all)

Related Post

Geef een reactie