Knetemann in een rubberboot

By |vrijdag 5 juli 2013|

Donderdagavond kwam ik er in De Avondetappe achter dat wielrenners heden ten dage in een rubberboot gevuld met water gaan zitten na gedane arbeid.

De camera van de NOS volgde André Greipel na zijn etappewinst richting een geheimzinnige ruimte. Greg Henderson zat er met zijn Sports Illustrated-lijf, slechts bedekt door een hippe zwembroek, te ‘chillen’ in zijn opblaasboot. Voor André stond er ook zo eentje klaar.

Ik keek ernaar en moest onwillekeurig aan Gerrie Knetemann denken. Die zat nooit in aussie online casinos een rubberboot na de finish. Gerrie Knetemann zat gewoon in een rubberboot tijdens zijn vakantie. Een gebronsd lijf in een kleine Speedo-slip. Roxane voorin en dan Gerrie maar roeien, tegen de golven in; z’n grote bril beslagen. Misschien een petje achterstevoren op z’n hoofd.

Bedankt, gekke professionalisering van de wielersport. Het is goed om soms eventjes aan Gerrie Knetemann te denken, helemaal als-ie in een rubberboot zit.

Rubberboot

Andre van den Ende

Onder het pseudoniem Zwoebe stelt hij belangrijke misstanden aan de kaak op de website Upcoming. Is bij tijd en wijle satirisch bezig op de website De Speld. Bezoekt teletekst.nl om op de hoogte te blijven van het dagelijkse nieuws. Soms ook niet digitaal actief, dan doet hij voor het Dagblad van het Noorden verslag van allerhande sportevenementen. En koken, dat moet natuurlijk ook gebeuren. Vraagt zich nog dagelijks af waarom Wim Van Huffel nooit de Tour won.

Related Post

Geef een reactie