Over Ruslan, Brice en Tom…

Het heeft niet veel gescheeld of Tom Boonen had ook Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Heet ie dan ooit gereden? Eh, nou bij de profs niet (of nauwelijks) maar in het voorjaar voorafgaand aan zijn overgang naar US Postal Service snelde hij in de beloften-editie naar plek twee.

Boonen wint de sprint van een groep van elf renners die Ruslan Gryschenko voor hebben moeten laten gaan. De Oekraïner heeft negen seconden voorsprong op de Kempenaar die op zijn beurt onder andere Andrey Kashechkin, Jerôme Pineau, John Gadret en Johan Vansummeren voorblijft.

Het profbestaan van Gryschenko, ook wel Roeslan Hrysjtsjenko en op z’n Oekraïens Руслан Грищенко, loopt van het ene naar het andere kleine ploegje. Landbouwkrediet, Amore & Vita, Azad University uit Iran en dan ook nog wat Chinese ploegen waar ik nooit van hoorde. Qinghai Tianyoude Cycling Team bijvoorbeeld. Kende u het?

In 2003 rijdt hij Luik-Bastenaken-Luik, de profversie. Gryschenko geeft op. Of Tom Boonen de Ardense klassieker ooit weet ik niet, aansprekende resultaten zijn er in elk geval niet.

Buiten die tweede plek in de beloftenversie van 2001 dan, in de kleuren van Kortrijk Groeninge Spurters. Het is collegarenner Brice Jones ook opgevallen, maakt hij duidelijk op een blog in 2001 waarin hij vooral even benadrukt wat hij van Boonen vindt. ‘Tom is a really nice Belgian guy who I always chat with in the races. You will see him riding with the US Postal Service later on this year. I am happy that he did well.’

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie