Noël Dejonckheere is de naam.  Bijna z’n hele profcarrière (1979-1988) komt de Vlaming uit voor Teka, een Spaanse ‘keukenboer’ die onder andere spoelbakken en inbouwapparatuur fabriceert.

Dejonckheere is sprinter, en wint veel. Na een wereldtitel op de baan (puntenkoers bij de amateurs in 1978) is hij als prof vooral actief op de weg. En hoe. In zo’n beetje elke rittenkoers die in Spanje wordt uitgeschreven gaat hij meerdere keren als eerste over de finish. Ook Vuelta-ritten ontbreken niet op zijn erelijst, het zijn er zes in totaal. Na z’n actieve carrière verruilt Dejonckheere Spanje voor de Verenigde Staten, waar hij ploegleider is bij Motorola, jeugdcoach bij de wielerbond en tegenwoordig manager/ploegleider bij BMC.

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)