Stelling: Rabobank moet Gesink, Mollema en Kruijswijk meenemen naar de Tour

By |woensdag 7 december 2011|

Tijdens de Rabobank ploegenpresentatie gisteren werd aangekondigd dat het team in 2012 naar de Tour de France trekt met maar liefst drie goede Nederlandse klimmers: Robert Gesink, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk. Op Twitter rees meteen de vraag: is dat niet wat teveel van het goede? Wat vind jij? Stem mee en geef je reactie onder het artikel!
[polldaddy poll=5737373]

Leon Geuyen

Leon Geuyen

Léon Geuyen doet iets met internet bij een uitgever. Verzint ideeën. Voert ze nog uit ook. Ook bekend als drummer van The Gasoline Brothers, de band die in 2009 dankzij überfan Koos Moerenhout een hype werd in het wielerpeloton. Sinds 2010 heeft hij weer een racefiets.
Leon Geuyen

Related Post

17 Comments

 1. rob de keijzer 07/12/2011 at 10:15 - Reply

  Hee leuk, 15 votes, 0 reacties ;) Laat ik die eerste zijn…

  Nee, niet slim. Waarom alles op de Tour, die voor Rabo niet zo interessant lijkt te gaan worden, want geen tijdrijders. 3 klimmers naar een tour die niet beslist gaat worden in de bergen lijkt me niet de slimste zet. Waarom ook niet je kansen gaan proberen in de Giro en de Vuelta met deze jongens ?

 2. Hilde Kugel 07/12/2011 at 10:19 - Reply

  Eens met de stelling, de vorige Tour heeft uitgewezen dat het onverstandig is om op één paard te wedden, omdat de anderen, die wellicht beter zijn, dreigen onder te sneeuwen in hun knechtenrol. Alleen, inderdaad, dat tijdrijden hè…. De bergen zullen misschien wel helemaal niet zo’n grote rol gaan spelen.

 3. Simon 07/12/2011 at 10:22 - Reply

  Als antwoord op Rob. Juist omdat deze tour niet in de bergen gewonnen zal worden zijn er kansen te pakken, met 3 klimmers om één of 2 bergetappes te winnen. Vanuit een puur sportief oogpunt is een hoog eindresultaat in de Vuelta misschien beter, maar een bergetappe in de tour is qua uitstraling (en exposure voor de sponsor) evenveel of meer waard dan een podium in de Giro of de Vuelta. Zo liggen de verhoudingen nu eenmaal.

  • rob de keijzer 07/12/2011 at 14:48 - Reply

   Dus… Rabo heeft liever een ritwinst in de tdf, dan een topklassering in Vuelta of Giro? Zou dat qua exposure nu echt per saldo beter zijn ?

 4. Bas Wallet 07/12/2011 at 10:27 - Reply

  Mee oneens. Speltip 12: Spreid je winkansen. Het parcours van de Tour is bovendien voor alle drie niet geschikt. Laat Mollema of Kruijswijk zich richten op de Giro (Gesink is dan nog niet fit) en start met twee kopmannen in de Tour. De gene die dan bijvoorbeeld uitvalt kan zich alsnog gaan richten op de Vuelta, samen met de Giro-deelnemer.

 5. Jos van Nierop 07/12/2011 at 11:05 - Reply

  Eens, maar niet alledrie als kopman. Kruijswijk kopman in Giro en ervaring op doen en knechten in de Tour. En evt. Mollema of Gesink (degene die (uit)valt of ziek wordt in de Tour …) kopman in de Vuelta.

 6. Leon Geuyen 07/12/2011 at 12:46 - Reply

  Interessante vraag die hieraan vasthangt: als deze drie naar de Tour gaan, wie wordt dan kopman in de Giro? Wilco Kelderman?

 7. G. Bruinsma 07/12/2011 at 19:58 - Reply

  De beste kans maakt nog altijd Gesink, maar of die fit is voor een topklassering is de vraag. Mollema en Kruijswijk zijn goed, maar niet voor een topklassering. Daarom is mijn mening alle drie naar de tour en gaan voor een mooie bergetappe. Hoe lang geleden is dat wel niet geweest in de tour?

 8. Martijn 07/12/2011 at 20:37 - Reply

  Zeker niet slim. De vorige Tour heeft uitgewezen dat er geen gelukkig huwelijk bestaat tussen Gesink en de Tour. Geef Mollema en Kruijswijk de kans om een prachtige Tour te rijden en dan geen klassement, maar een prachtige etappe overwinning!!

 9. Robert Vuijk 07/12/2011 at 20:46 - Reply

  Ik denk toch dat Mollema of Kruijswijk kopman in de Giro zal zijn en een bijrol krijgt in de Tour. Ze kunnen natuurlijk ook LLSanchez nog hier of daar inzetten als kopman. Ik verwacht van hem een beter seizoen dan afgelopen jaar. Alles is natuurlijk sterk afhankelijk van het herstel van Gesink.

 10. Frank 07/12/2011 at 20:58 - Reply

  Mollema naar de Giro! Met die laatste zaterdag liggen daar kansen. Daar moeten ze bij Rabo vol voor gaan. Een bergetappe winnen in de Tour en daar blij mee zijn, dat is nu typisch Nederlands klein denken.

 11. Robert v Willigenburg 07/12/2011 at 22:06 - Reply

  Ik geloof dat het Jan Mulder was die zei: ‘als je 11 Cruyffies hebt, stel je ze alle 11 op!’ – waarvan acte.

 12. Steven 08/12/2011 at 10:09 - Reply

  Hopsakee, alledrie naar de tour. De soep wordt toch niet zo heet gegeten als die wordt opgediend. Kunnen we gelijk zien wie de beste is in de tour van deze drie. Zijn we van die discussie af. Ziek, zwak, misselijk of valpartij telt niet mee. De jaren daarna kan er voor die renner gereden worden om ‘m naar de overwinning in de tour te helpen. De anderen kunnen zich dan waarmaken in de giro en de vuelta.
  Helaas is de tour één grote waanzin, maar dat realiseert de winaar zich pas na zijn carriere. Voor de supporter is de tour een ontsnapping uit de werkelijkheid van alledag en dat wordt lekker gesteund door alle aandacht die de tour krijgt in de komkommertijd. Je hebt als commerciële ploeg met 3 mannen voorin natuurlijk een enorme kans om positief in beeld te komen. Dus laten we dat gewoon doen.

 13. qroqqle 09/12/2011 at 13:15 - Reply

  de tour van dit jaar is voor alledrie niet echt geschikt. misschien voor sanchez, omdat die wel een goede tijdrit heeft. gesink is een hele goede ronde rijder, maar kan misschien de druk van de tour niet goed aan. mijn idee is om gesink de giro en de vuelta te laten rijden. voor kruijswijk is het goed om eens aan de tour te proeven, zonder al te veel druk op zijn schouders te leggen. mollema kan dan mee om hem te ondersteunen en die moet dan in de vuelta weer gaan knallen, want de tour ligt hem zeker niet dit jaar. theo bos moet toch zeker ook minimaal 1 grote ronde rijden dit jaar. dus gesink kopman in de giro, mollema in de vuelta en naar de tour met een vrijbuitersploeg en hopen op etappewinst voor bos, kruijswijk en sanchez.

 14. ArjenV 09/12/2011 at 21:01 - Reply

  Dus team Leopard zou Andy en Frank ook niet mee moeten nemen? Dat het geen tijdrijders parcours is, okee. Maar wanneer deze drie jongens in topvorm naar de tour gaan, behoren ze tot de beste klimmers in het peloton. Stel dat Contador en Evans een slechte tour rijden, dan zit het er weer veel rooskleuriger uit voor de niet-tijdrijders!

  • qroqqle 12/12/2011 at 17:28 - Reply

   ik lees net dat de schlecks de giro rijden dit jaar, dus misschien zien zij ook in dat ze niet zoveel kans hebben in de tour van dit jaar. en als contador en evans niet zo goed zijn, zijn er nog steeds mannen als wiggins menchov nibali en froome, die veel meer kans maken dan ons nederlandse trio.

 15. RoelvdH 10/12/2011 at 17:51 - Reply

  Ik ben wel heel benieuwd naar Kruijswijk in de tour. Hij heeft in de giro laten zien dat hij minder verslechterd dan anderen over 3 weken en de tour is van de drie ronden degene met de minste bergetappes in de eerste anderhalve week.

Geef een reactie