Sylvain Chavanel blesseerde zich aan een oester (Raad het plaatje: de oplossing)

By |vrijdag 23 november 2012|

Dit is de achterzijde van een publiciteitsfoto van Sylvain Chavanel, die van 2005 tot en met 2008 voor Cofidis reed. Net voordat bij overstapte naar Quick-Step blesseerde hij zich op een wel heel bijzondere manier aan een van zijn vingers. Tijdens het eten. ‘Ik wilde een oester openen en daarbij heb ik in mijn hand gesneden’, reageerde hij destijds in L’Equipe. De zenuw in zijn vinger werd erbij geraakt. ‘Ik kon het bot zien’, aldus Chavanel. De Fransman maakte het nog erger door zelf het mes uit de wond te trekken. Chavanel: ‘De dokters hadden dertien hechtingen nodig om de wond te dichten’. De blessure verstoorde de seizoensvoorbereiding van de Fransman amper; met die ene geblesseerde, gevoelloze vinger fietste hij gewoon door.

Tegenwoordig vormt Chavanel met Boonen en Terpstra het spitsentrio van Omega Pharma-Quick Step in de voorjaarsklassiekers. Het had in 2011 weinig gescheeld of de oudste van de twee fietsende broers (Sébastien rijdt voor Europcar) had de Ronde van Vlaanderen op zijn naam geschreven. Met onder andere Tourritten, Brabantse Pijl, nationale titels en rondes als de Vierdaagse van Duinkerken en De Panne mag de erelijst van deze Fransman er overigens best wel zijn.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie