Telex uit Texas: Doping für die Haare!

By |dinsdag 3 juli 2012|

Het is Koers! krijgt recentelijk berichtjes uit Texas. Met het verzoek of we de inhoud daarvan aan onze lezers willen doorgeven. Dat doen we natuurlijk graag, al was het maar omdat de afzender nogal klaagt dat hij het ook niet makkelijk heeft tegenwoordig. En dat leek ons nog zacht uitgedrukt. Vandaar, elke dag Telex uit Texas, voor u vertaald door @Ponckster.

Ik moet het over de tweede etappe hebben natuurlijk. Cavendish, zonder trein, respect, knappe prestatie. Allemaal waar. Maar ik heb al sinds vanmorgen de hik. Van het lachen. Het zit namelijk zo. Kennen jullie Jan Ullrich nog? O man, dat is al grappig genoeg eigenlijk. Sorry.

Maar nu komt het: er zijn dus plannen voor een nieuw Duits wielerteam. Met de Schleckjes. Good riddance zou ik zeggen, maar dat terzijde. Dat nieuwe team schijnt een sponsor te hebben gevonden. Een eh.. ik ga kapot hier jongens, wacht even. Kuch. Een shampoo-fabrikant. En niet zo maar één, nee. Alpecin. O god, ik verslik me in m’n Bud. Alpecin. Doping für die Haare is hun slogan. En wie is de spreekbuis van dit treurige staaltje Duitse haar-humor? Juist. Puddingbroodje. Jan the ice cream van.

Kunnen jullie het je voorstellen? Andy, Fränk en Jan. Met z’n drieën in een shampoo-spotje.

A: Ik werd vandaag bergaf ingehaald door de reclamekaravaan Maar m’n kapsel zit wel goed!

F:  Zelfs toen ik net weer op het asfalt lag danste mijn haar nog onder m’n helm!

En dat Ullrich dan de voice-over doet. ‘Ja Damen und Herren, sie sehen, wenn Sie auch nichts können, gleich wie uns: Es gibt immer noch Alpecin. Doping für die Haare!’

Ik vermaak me prima vandaag zoals jullie zien. Als Johan straks terug is van het boodschappen doen gaan we nog even een filmpje kijken. Ik mocht vanavond kiezen, dus Epocalypse Now staat op het programma. First Blood hebben we al zo vaak gezien.

Later!

Anne Spapens-Hamminga

Anne Spapens-Hamminga (@Ponckster) fietst slechts naar de supermarkt, maar doet dat wel dapper elke dag. Is sinds het zien van Johan van der Velde op een Franse televisie in een zweterige campingkantine verslaafd aan de koers. Zit van Omloop tot Lombardije aan de buis gekluisterd, de rest van het jaar zachtjes huilend in Het Zwarte Gat. Wil ooit de dijen van Fabian Cancellara nog eens interviewen. Co-auteur van 'Thuis voor de Tour'.

Latest posts by Anne Spapens-Hamminga (see all)

Related Post

Geef een reactie