The Ride: Flirten met het hooggebergte

By |vrijdag 10 februari 2017|

 

Het is de zomer van 2011. De geur van verregende bomen op een warme zomerdag bereikt mijn neus terwijl ik bezig ben aan de beklimming van de Col du Glandon. Er is niks lekkerders dan die geur, maar dat besef ik dan nog niet. Ik ben voor het eerst in de echte bergen. Dit is waar ik altijd naar keek op de televisie toen ik klein was. Die grote, mythische bergen van de Tour de France. Nu beklim ik er zelf eentje. Als in slowmotion beleef ik de beklimming, zeer intens en bewust van al het mooie om mij heen. Ik ben gelukkig. Mijn liefde voor de bergen is geboren en zal, zoals later blijkt, uitgroeien tot een liefde die mij jaarlijks terug zal roepen.

Nu woon ik al mijn hele leven in Friesland en Groningen. Precies, daar waar elke meter vlakker dan vlak is. Gelukkig heeft moeder natuur mij gezegend met een fenomenale stoelgang waardoor ik niet mag klagen over het minimale gewicht dat ik de berg op moet slepen. Dit heeft mogelijk bijgedragen aan mijn passie voor het klimmen. Inmiddels heb ik elk jaar flink geflirt met de Franse Alpen. Driemaal reed ik al de Marmotte en daar ga ik dit jaar een kwartet van maken. Het voelt als thuiskomen als ik Bourg d’Oisans binnenrijd, maar toch wil ik mijn horizon verbreden. In 2018 ga ik dat streven realiseren door deel te nemen aan The Ride, een titel die deze uitdaging meer dan recht aandoet. In de tijd dat ik nog kilometers maakte bij de juniores reed ik drie tot vier meerdaagses per jaar. Met de kleppers van toen, die nu furore maken in het profpeloton, reed ik dan vier dagen de longen uit mijn lijf. Maar waar ik nu aan begin is van een heel andere orde. Tijdens The Ride ga ik in 2018 van de Stelvio naar de Cauberg. In acht dagen. Door acht landen. In totaal 17.000 hoogtemeters.

Om me hier op voor te bereiden zal ik tot het uiterste moeten gaan. De komende maanden ga ik jullie meenemen op mijn reis naar dit ultieme doel. Een reis die bestaat uit mentale preparatie, fysieke training en gezond eten. Naast de Marmotte staat in september de Bikegear.cc The Ride Ardennes op het programma, waar we met een heus HiK-team aan de start zullen verschijnen. Dit Waalse drieluik moet een kleine tip van de sluier geven over wat mij in juni 2018 te wachten staat. En dat is nogal wat. Regenachtige zondagsritjes, koude en donkere avondtochtjes en zonnige klimkilometers. Natuurlijk zal ik er af en toe doorheen zitten en me afvragen waar ik het allemaal voor doe. Eén ding zal me al die tijd blijven motiveren: de hoop dat op dag 1 van The Ride 2018 de geur van verregende bomen op een warme zomerdag mijn neus zal bereiken. Verliefdheid geeft je immers vleugels. Dit gaat The Ride van mijn leven worden. To be continued.

Voor mensen die met ons mee willen hebben we een speciale Het is Koers-actie.
Iedereen die zich voor 15 maart inschrijft voor team Het is Koers! maakt kans op een gratis upgrade naar een luxe 4 persoonstent voor zichzelf en drie fietsvrienden ter waarde van 199 euro. Meer info? Bekijk de speciale The Ride pagina op Het is Koers!

 

Brend van der Horst
Twitter:

Brend van der Horst

Brend van der Horst (@Brendsje) is 25 jaar en werkzaam bij Futurumshop in Apeldoorn. Zijn roots liggen echter in het hoge Noorden. Ging rechtop in zijn stoel zitten als Jens Voigt in de aanval was en riep dan hard 'Shut up Legs'. Wordt nu warm van Adam Hansen en John Degenkolb. Daarnaast is hij freelance journalist voor Wieler Revue, KNWU Magazine en Wielerflits.nl. Reed al viermaal de Marmotte en dat is het mooiste wat hij ooit deed.
Brend van der Horst
Twitter:

Related Post

One Comment

  1. Koen 17/02/2017 at 08:48 - Reply

    Mooi. Herken het gevoel. Probeer de tour transalp ook eens, rijden als een prof 7 dagen en ongeveer 20000 hm.

Geef een reactie