Na enkele jaren in het amateurpeloton en verscheidene keren de Marmotte te hebben gereden was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Bikegear.cc The Ride 2018 vervulde dat verlangen. Maar op 8, 9 en 10 september rijd ik eerst The Ride Ardennes. In aanloop naar het echt grote werk in The Ride 2018. Volgend jaar wachten mij acht dagen, acht landen en een onuitspreekbaar aantal hoogtemeters. Maar eerst The Ride Ardennes; drie dagen, drie landen, 375 km en 6500 hoogtemeters. Heb je zin om mee te doen? Het kan nog. Ga naar www.the-ride-ardennes.cc voor meer info en aanmeldingen. Via deze weg hou ik jullie op de hoogte van mijn voorbereidingen; via The Ride Ardennes naar The Ride 2018. Vandaag bespreek ik mijn paklijst voor The Ride Ardennes.

Drie dagen lang afzien in de Ardennen is niet alleen een fysieke uitdaging. Ook logistiek komt er heel wat bij dit evenement kijken. Gijs.. is verantwoordelijk voor de technische uitvoering hiervan. ,,Het meeste ga je genieten van de routes en de Kwaremont achteraf.’’

September is vaak een onstuimige maand. De naweeën van de zomer worden afgewisseld met speldenprikjes van de herfst. Daarom is het verstandig om een zo groot mogelijke verscheidenheid aan fietskleding in te pakken. Ik moet op elk weer voorbereid zijn in de Belgische Ardennen. Daarom gaat niet alleen de zomeroutfit mee, maar ook de lange winterbroek, de regenjas, arm- en beenstukken en warme handschoenen.

Mijn drie meest essentiële kledingstukken gaan altijd als eerste in de tas. Zonder voel ik me onthand. Dit zijn mijn toe covers, een HiK-buffje en een koerspetje. Het liefst rijd ik er hartje zomer nog mee rond. Anderen verklaren me voor gek. Mijn vriendin vraagt zich wel eens af aan wie, of eigenlijk aan wat ik nou echt de liefde verklaar. Terecht overigens.

Uiteraard neem ik ook mijn fiets mee. Een Merida Scultura Disc 5000, afgemonteerd met Shimano Ultegra en 105 onderdelen. Voor de afdalingen kan ik rekenen op de betrouwbaarheid van schijfremmen. Verder zijn mijn zonnebril, multitool, co2-patronen en essentials case ook onmisbaar. Tijdens The Ride Ardennes ondersteunt het Canyon Service Team met vakkundige mecaniciens de deelnemers dus hoef ik alleen de onderdelen mee te nemen die heel specifiek zijn (zoals bijvoorbeeld achterpad en spaken). De andere reserveonderdelen heeft het Canyon Service Team voorradig. Ik hoef gelukkig niet aan alles te denken. De organisatie van The Ride is al lange tijd druk in de weer om alles voor te bereiden.

,,Logistiek is The Ride Ardennes minder een uitdaging dan zijn grotere broer Bikegear.cc The Ride’’, vertelt Gijs Bruinsma, verantwoordelijk voor de logistieke operatie van The Ride. ,,We verplaatsen ons niet dagelijks van camping naar camping, maar verblijven op een vaste plaats op camping Floreal in La Roche-en-Ardenne. Toch bouwen we een heel dorp en zijn we geheel zelfvoorzienend. We hebben een eigen keuken waar de koks van Sportkeuken.nl heerlijk koken. Daarnaast plaatsen we zelf tenten waaronder gegeten kan worden. Ook bouwen we een finishstraat en zetten we een tentenkamp op waar geslapen kan worden. Het ontbreekt de renners aan niks, want onderweg zijn er verzorgingsposten met eten en drinken en technische ondersteuning van het Canyon Service Team in samenwerking met de Mechanieker Amersfoort. ‘’

Door The Ride Ardennes rijdt er elke dag een groot peloton door de Ardennen. Dat vraagt niet alleen om logistieke ondersteuning, maar ook om afstemming met de plaatstelijke autoriteiten. Gijs: ,,Er is ook veel aandacht voor de routes wat veel afstemming vraagt met de lokale autoriteiten en andere evenementen, maar hierdoor bieden we de mooiste beklimmingen met nieuwe onbekende routes. Elke dag weer een ander deel in de omgeving van La Roche en Ardenne.’’

Iedereen kent het beangstigende gevoel tijdens de autorit richting de vakantiebestemming. Heb ik alles bij me? Gijs heeft de gouden tip. ,,Mensen beseffen vaak op bestemming dat ze de oordopjes zijn vergeten. Mensen kamperen niet vaak en vergissen zich hoe veel je eigenlijk hoort van je mede-campinggangers. Ook als je in een apartement verblijft met je fietsmaten dan zit er altijd wel eentje tussen die snurkt.’’  Lezen jullie mee Bas, Bastiaan en Jochem?

Waar ik het meest blij mee ga zijn? Daar weet Gijs wel een antwoord op: ,,Jij als renner wordt vooral blij van de routes, maar misschien nog wel meer het gevoel wat je achteraf krijgt. Bij de finish, met een Kwaremont biertje en je fietsvrienden, terwijl je het video-verlslag terug kijkt en trots bent op je eigen prestatie.’’

Natuurlijk gaat er met ruim 200 deelnemers nogal wat voorraad mee richting onze zuiderburen. Maar Gijs benadrukt de stipte voorbereiding. ,,Met name de etenswaren zijn van indrukwekkende proporties, ook omdat we rekening houden met de eetlust die dit soort tochten oproept bij mensen. Meer dan 2000 energierepen en ruim 150 kilo aan poeder voor energiedrank en recovery. Maar ook 40 kilo aan koffie en 70 kratten bier.”

Wil je ook nog meedoen aan de The Ride Ardennes? Dat kan! Schrijf je in voor 29 augustus via http://www.the-ride-ardennes.cc/rijder en maak er een onvergetelijk weekend van met jou en je vrienden.

Lees vorige blog: The Ride: Marmotte Granfondo

Aftellen geblazen
Bikegear.cc The Ride Ardennes
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Twitter:

Brend van der Horst

Brend van der Horst is 27 jaar en werkzaam bij Futurumshop in Apeldoorn. Zijn roots liggen echter in het hoge Noorden. Ging rechtop in zijn stoel zitten als Jens Voigt in de aanval was en riep dan hard 'Shut up Legs'. Wordt nu warm van Romain Bardet en John Degenkolb. Daarnaast is hij freelance journalist voor Wieler Revue, KNWU Magazine en Wielerflits.nl. Reed in 2018 The Ride en dat is het mooiste wat hij ooit deed.
Brend van der Horst
Twitter: