Na enkele jaren in het amateurpeloton en verscheidene keren de Marmotte te hebben gereden was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Bikegear.cc The Ride vervulde dat verlangen. Afgelopen september reed ik eerst The Ride Ardennes. Een warmlopertje voor het grotere werk in 2018, wanneer ik me ga wagen aan The Ride. Acht dagen, acht landen en een onuitspreekbaar aantal hoogtemeters. Via deze weg hou ik jullie op de hoogte van mijn voorbereiding en vandaag staat het trainen in de wintermaanden centraal.

Trainen in de wintermaanden kan vaak een crime zijn. Helaas zit een tripje naar de zon er niet in en moet ik toch echt mijn kilometers maken op Nederlandse bodem. Gelukkig zijn we de afgelopen jaren goed behandeld door moeder natuur wat betreft winters. Hoewel ik het allerliefst een Elfstedentocht zou rijden (vingers gekruist) kan een ritje op de fiets me ook wel bekoren.

Het lastigste vind ik altijd de koude lucht. Wanneer ik te enthousiast van start ga is mijn keel direct bevangen door een koude oostenwind en heb ik daar de hele rit nog last van. Gelukkig kan ik me inmiddels goed in toom houden en stoot ik me niet twee keer aan dezelfde steen. Een ‘buffje’ is dan ook een essentieel onderdeel van mijn wielergarderobe en gaat vrijwel altijd om.

Een ander issue omtrent de winter is natuurlijk zonlicht of eigenlijk het gebrek er aan. Uurtjes maken in het donker is een hele andere belevenis dan een zonnig tochtje. Gouden tip? Een goede koplamp waardoor je niet alleen zichtbaar bent, maar ook de weg voor je goed kunt zien. Ik heb één keer gefietst met een simpel lampje en dat kan ik niemand aanraden. Het ontwijken van obstakels en op de weg blijven kostte meer energie dan het fietsen zelf.

Fietsen in de kou en het donker kan een serieuze mentale worsteling zijn. Gelukkig heb ik dat mooie doel waar ik naartoe kan werken. En ik weet dat wanneer ik niet genoeg train, dat die acht dagen wel als een jaar kan gaan voelen. Qua motivatie zit het dus wel snor (van de warme chocolademelk na afloop). Het trainingsschema is ook een fijne stok achter de deur.

Een andere optie is natuurlijk binnen trainen. Naast core & stability oefeningen kan ik ook mijn ei kwijt in de virtuele fietswereld van Zwift. Het competitieve karakter van Zwift zorgt er bijna voor dat je te hard traint in deze tijd van het jaar, waar vooral duurtraining centraal staat. Naast Zwift ga ik de komende weken Kinomap uitproberen. Op die manier kan ik de Stelvio alvast verkennen in mijn eigen woonkamer. Eens kijken of me dat motiveert of juist afschrikt.

Laat me niet alleen!
Ik hoop er natuurlijk niet alleen voor te staan in juni en Wil je samen met mij afzien tijdens deze epische tocht van Italië naar Nederland? Schrijf je dan nu in voor Bikegear.cc The Ride 2018!

Gratis Webinar
Wil je meer te weten komen over The Ride, haar beklimmingen, het eten en de belevenis. Vanavond is er een gratis webinar waar je je voor in kunt schrijven.

Lees vorige blog: The Ride: de blik op juni 2018

Aftellen geblazen
Bikegear.cc The Ride 2018
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Twitter:

Brend van der Horst

Brend van der Horst is 27 jaar en werkzaam bij Futurumshop in Apeldoorn. Zijn roots liggen echter in het hoge Noorden. Ging rechtop in zijn stoel zitten als Jens Voigt in de aanval was en riep dan hard 'Shut up Legs'. Wordt nu warm van Romain Bardet en John Degenkolb. Daarnaast is hij freelance journalist voor Wieler Revue, KNWU Magazine en Wielerflits.nl. Reed in 2018 The Ride en dat is het mooiste wat hij ooit deed.
Brend van der Horst
Twitter: