The Ride 2017 zit er weer op, maar ik ben in volle voorbereiding op de Bikegear.cc The Ride Ardennes en The Ride 2018. Van wielertrainer Adrie van Diemen heb ik via zijn medium webtrainer.com een trainingsschema gekregen om me zo goed mogelijk voor te bereiden op deze zware uitdagingen.

Het schema is opgebouwd uit twee tot vier trainingen per week. In april begon ik met 2,5 uur per week, terwijl ik inmiddels weken op de fiets heb gehad van 5,5 tot 8 uren. Elke training heeft een bepaald doel. Na een zware dag volgt meestal een relatieve rustdag, maar elke training heeft maar één ding voor ogen; verbetering. Gestaag merk ik dat mijn conditie groeit en begin mei streep ik iets van mijn bucketlist. Met een kleine groep rijd ik een rondje om het IJsselmeer.

De dag begint om 6 uur bij het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen, waar we onszelf opmaken voor een lange dag in het zadel. De eerste uren vliegen voorbij, waardoor we rond koffietijd een welverdiend stuk gebak eten in Muiden met op de achtergrond het Muiderslot. Daarna draaien we weer richting het Noorden en na een kleine omzwerving in Amsterdam zetten we onze reis voort richting de afsluitdijk. Vlak voor we de grootste dijk van Nederland opdraaien houden we een eet- en plaspauze. Met aangevulde reserves trappen we verder richting het laatste en zwaarste gedeelte van de tocht. Met het windje in de rug vliegen we over de afsluitdijk. Helaas volgen enkele kilometers later de eerste druppels van de dag. Moe, nat en vooral voldaan komen we bijna 10 uur en 283 kilometer later aan bij de auto in Heerenveen.

Het volgen van het trainingsschema gaat me goed af. Zo nu en dan moet ik een training skippen of een dag verplaatsen, maar dat hoort allemaal bij de belangrijkste stelregel van een trainingsschema: ‘Een trainingsschema is niet heilig, maar een handreiking.’ Vanuit mijn ervaring als wedstrijdrenner kan ik dat alleen maar beamen. Luisteren naar je lichaam is zeer belangrijk. Na verloop van tijd leer je je lichaam steeds beter kennen en kun je redelijk inschatten of je hersteld bent van de vorige training en opnieuw aan de bak kunt. Zo heb ik eind mei een weekje training gemist vanwege ziekte. Het inhalen van die opgelopen trainingsachterstand is uit den boze. Niet overcompenseren is de boodschap, want dat gaat je op lange termijn alleen maar problemen opleveren. Gelukkig ben ik inmiddels in goede conditie en ben ik net terug van mijn eerste doel dit jaar: de Marmotte. In de volgende blog kom ik uitgebreid terug op mijn trainingsweek in de Alpen. Nog 60 dagen tot Bikegear.cc The Ride Ardennes!

Je kunt mijn ervaringen volgen via mijn instagram account en Strava.

Wil je meedoen aan Bikegear.cc The Ride 2018, dan is er een aansluitend schema voor jou beschikbaar. Dit sluit naadloos aan op jouw eventuele voorbereiding op The Ride Ardennes. Voor meer informatie klik hier of mail naar info@the-ride-ardennes.cc.

Lees vorige blog: The Ride: kilometers maken in Limburg

Aftellen geblazen
Bikegear.cc The Ride Ardennes
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Twitter:

Brend van der Horst

Brend van der Horst is 27 jaar en werkzaam bij Futurumshop in Apeldoorn. Zijn roots liggen echter in het hoge Noorden. Ging rechtop in zijn stoel zitten als Jens Voigt in de aanval was en riep dan hard 'Shut up Legs'. Wordt nu warm van Romain Bardet en John Degenkolb. Daarnaast is hij freelance journalist voor Wieler Revue, KNWU Magazine en Wielerflits.nl. Reed in 2018 The Ride en dat is het mooiste wat hij ooit deed.
Brend van der Horst
Twitter: