The Ride – de weg naar de Ardennen

By |donderdag 24 augustus 2017|

Na enkele jaren in het amateurpeloton en verscheidene keren de Marmotte te hebben gereden was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Bikegear.cc The Ride vervulde dat verlangen. In september rijd ik eerst The Ride Ardennes. Een warmlopertje voor het grotere werk in 2018, wanneer ik me ga wagen aan The Ride. Acht dagen, acht landen en een onuitspreekbaar aantal hoogtemeters. Via deze weg hou ik jullie op de hoogte van mijn voorbereiding. Vandaag bespreek ik de hoogte- en dieptepunten van mijn trainingsvoorbereiding.

Wanneer in februari dit jaar het The-Ride avontuur voor mij van start gaat weet ik niet zo goed wat ik moet verwachten. Het originele plan om The Ride 2018 te trotseren werd uitgebreid met een extra voorbereiding in september. Via The Ride Ardennes zou ik alvast kunnen proeven van het grote werk. Met het begin van dit avontuur startte ook mijn trainingsarbeid en met een trainingsschema van webtrainer.com, van Adrie van Diemen kon ik mezelf gaan uitleven op twee wielen.

Een trainingsschema is een leidraad
Enkele jaren geleden reed ik nog mijn koersjes bij de junioren en beloften. Veel en gericht trainen was ik dus gewend, maar ik merkte algauw dat de trainingsarbeid die ik toen aankon best hoog gegrepen was. Als middelbare scholier en student heb je nou eenmaal wat meer tijd dan wanneer je fulltime werkt en rekening moet houden met de wensen van anderen. Trainen beperkte zich vaak tot de weekenden met af en toe een uitstapje naar een doordeweekse avondrit. Toch kon ik het schema zo goed en zo kwaad als het kon aardig volgen. De belangrijkste les die ik meekreeg is dat een trainingsschema geen verplichting is, maar een leidraad. Wanneer ik een training niet volledig kon doen of zelfs over moest slaan was het extreem belangrijk dit niet te willen compenseren door de volgende dag vier uur te gaan fietsen in plaats van de aangegeven twee uur.

Bucket list
Eén keer heb ik hier een uitzondering op gemaakt. Niet vanwege compensatie, maar vanwege een ‘once in a lifetime’ tochtje. Met de voltooiing van een rondje om het IJsselmeer kon ik deze alvast van mijn Bucket List afstrepen. Daarnaast had ik nog enkele toertochten gepland om wat hoogtemeters te kunnen pakken. In Limburg reed ik de Volta Limburg Classic terwijl ik in de Ardennen de toerversie van Luik-Bastenaken-Luik reed. Gelukkig kon ik richting de eerste test van het jaar, de cyclo Marmotte in Frankrijk, goed doortrainen en kwam ik in goede conditie aan de start. Die week in Frankrijk gaf me veel vertrouwen, ondanks dat ik af en toe een training van mijn schema moest overslaan.

Verhuizen
De drukte van het dagelijks leven werd nog eens extra opgeschud door een banenwissel, die meteen ook gecombineerd werd met een tijdelijke verhuizing. Momenteel woon ik in Apeldoorn en Groningen en pendel ik op en neer tussen deze twee plaatsen. Niet altijd even praktisch en ik hoop me dan ook snel precies in het midden van deze twee plaatsen te kunnen vestigen. Zwolle moet de nieuwe woonlocatie worden. Het wonen in Apeldoorn heeft echter een zeer positieve keerzijde. De Veluwe ligt om de hoek. Voor mij, een Noorderling die vooral gewend is om op uitzichtloze rechte wegen te trainen, is dat een verademing. Daarnaast krijg ik daardoor wat broodnodige hoogtemeters in de benen.

Het belangrijkste is om tijdens The Ride niet te gek van start te gaan. Ik weet van mezelf dat ik uit enthousiasme vaak de grens op zoek op de fiets. Laat ik dat dit keer eens omdraaien. Rustig van start en bij de tijdregistraties eens gek doen. Eens kijken wat ik daar van waar kan maken. Nu de puntjes op de i zetten en dan kan de eerste van twee avonturen beginnen. Ik kan niet wachten!

Laatste kans om je in te schrijven!
De inschrijving voor de The Ride Ardennes sluit op 29 augustus. Wil je ook nog meedoen? Schrijf je dan in via http://www.the-ride-ardennes.cc/rijder en maak er een onvergetelijk weekend van met jou en je vrienden.

Lees vorige blog: The Ride: ik ga naar The Ride en neem mee…

Aftellen geblazen
Bikegear.cc The Ride Ardennes
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Brend van der Horst
Twitter:

Brend van der Horst

Brend van der Horst (@Brendsje) is 25 jaar en werkzaam bij Futurumshop in Apeldoorn. Zijn roots liggen echter in het hoge Noorden. Ging rechtop in zijn stoel zitten als Jens Voigt in de aanval was en riep dan hard 'Shut up Legs'. Wordt nu warm van Adam Hansen en John Degenkolb. Daarnaast is hij freelance journalist voor Wieler Revue, KNWU Magazine en Wielerflits.nl. Reed al viermaal de Marmotte en dat is het mooiste wat hij ooit deed.
Brend van der Horst
Twitter:

Related Post

Geef een reactie