Thom van Dulmen, via Rabo en Piels naar RTV de Zwaluwen

By |vrijdag 8 september 2017|

Als Bauke Mollema en Tom Leezer eind 2007 doorstromen naar het profteam van Rabobank, Tom Veelers naar Skil gaat en Martijn Maaskant naar Slipstream, zijn andere vertrekkers bij Rabo’s continentale team aangewezen op kleinere ploegjes. Arjan de Baat gaat naar het bescheiden Belgische Davo, Rob Ruygh naar Sparkasse en Thom van Dulmen naar Kuota-Senges.

Wie in de jaren tussen pak ‘m beet 1998 en 2013 de samenstelling van een continentaal (beloften-) team van Rabo bekijkt, ziet dat het gros van de renners is doorgestroomd naar een bestaan als prof. Een meer dan goeie prof, meestal.

Neem dus het jaar 2007. Het continentale team bestaat uit 22 renners met daarbij ook 4 wat oudere veldrijders die op dit moment niet meer actief zijn (Groenendaal, Nys, Aernouts en De Knegt). Van de andere 18, die nu gemiddeld 32 jaar oud zijn, rijden er op dit moment 7 in de World Tour: Lars Boom, Martijn Keizer, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Bauke Mollema, Jos van Emden, Boy van Poppel.

Dennis van Winden en Coen Vermeltfoort komen uit voor een procontinentaal team, Rob Ruygh en Thomas Rabou voor een continentale ploeg. En Martijn Maaskant en Tom Veelers hebben op het hoogste niveau gefietst maar zijn in inmiddels gestopt na fysieke problemen. Ook Ricardo van der Velde reed op het hoogste profniveau.

Blijven over Thomas Berkhout, Arjen de Baat, Evgeny Popov, Thom van Dulmen. Goed als belofte maar de belofte niet helemaal waar gemaakt.
Thom van Dulmen wordt tweemaal Nederlands kampioen tijdrijden onder de 23 jaar, en rijdt na Rabobank en Kuota Senges voor Jo Piels om na 2010 op dat niveau te stoppen. Dit jaar maakt hij deel uit van het clubcompetitieteam van RTV de Zwaluwen dat wordt gesponsord door het bedrijf waar Van Dulmen een marketingfunctie heeft: fietsenfabrikant Specialized.

PS Weten jullie de genoemde namen op de hoofdjes op onderstaande teamfoto te plakken?

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie