Beslommeringen op de late avond.

By |donderdag 12 september 2013|

Wij gingen dit jaar laat op vakantie. Voor het laatste jaar. Volgend jaar speelt de leerplicht ons parten. We zaten vlakbij Andorra. Ik wist van de Vuelta aankomst in Andorra en had de hoop dat mee te maken. Al met al bleek het reistechnisch uitermate onhandig, sterker nog: ik heb de beelden gezien. Thuis, vanop de bank. Niets in de buurt en gelukkig maar want regen, koude en een steile berg teisterden de renners. Voor een hoop renners was het teveel van het goede. Niet vreemd na een seizoen waar het tot diep in de Giro sneeuwde en temperaturen tot 40 graden in de Tour of Californië. De Tour de France was eigenlijk maar een makkie.

Tijdens die vakantie heb ik een paar keer de racefiets gepakt voor een rondje. Eentje had zelfs een heuse klim van een kilometer of 5 met een gemiddeld stijgingspercentage van tegen de 5%. Getuige Strava was mijn gemiddelde snelheid 12.7km/u. Ongeveer dezelfde snelheid als waarmee Chris Horner vandaag de de steilste stukken van de Peña Cabarga, tot 20%, opvloog. Horner. 41 jaar oud en in de bloei van zijn carrière. Thijs Zonneveld plaatste zijn vraagtekens tijdens het live verslag op Eurosport. Mijn complimenten voor Thijs en Martijn. Ik wil hun manier van commentaar geven graag “het nieuwe commentatoren” dopen. Niet gespeend van humor, doorspekt van kennis en niet bang om hardop te denken. Ze zullen het echter nooit winnen van Ducrot & Dijkstra of de de Cauwer & Wuijts. De reden hiervan laat zich raden: Reclame. 33% van de tijd op Eurosport wordt gevuld met reclame voor programma’s op datzelfde Eurosport. Ik zap per direct naar een andere zender om pas veel later terug te komen (of niet). Andere sporten kijk ik niet dus als het mij aangaat schiet Eurosport zichzelf in de voeten rijdt Eurosport zichzelf in de wielen.

Overigens is de vraag van Thijs Zonneveld zonder een eenduidig antwoord te geven voordien al beantwoord door The Inner Ring. Het blog dat we allemaal wel willen schrijven. Net als bij de Secret Pro is het niet bekend wie achter die website zit. Net als bij de Secret Pro moeten we dat ook niet willen weten. Juist hun anonimiteit zorgt ervoor dat de bron niet opdroogt.

vuelta2013

Terug naar de beklimming van de Peña Cabarga. De beelden waren schitterend: Je ziet vaak niet dat een klim steil is. Horner had zijn aanval gisteren aangekondigd: “Pak een biertje en geniet!”. Helaas had ik geen enkel biertje meer in de koelkast, toch heb ik genoten. Ik voelde mij zelfs even Nibali,… toen hij geparkeerd stond.

Bas Van Eijk

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Related Post

2 Comments

  1. Hans 13/09/2013 at 08:14 - Reply

    Dat heb ik nu ook bij het kijken naar Eurosport, trouwens bij het kijken naar alle zenders met reclame uitingen !

    • Bas van Eijk 13/09/2013 at 11:19 - Reply

      Reclame met een commerciële insteek tot daar aan toe, maar bij Eurosport krijg je vooral reclame voor andere Eurosport uitzendingen. “Of ik misschien naar het langlaufen wil kijken”… NEE! Ik wil wielrennen zien!

Geef een reactie