Wilfried heet nu Wil-Frit (Raad het plaatje: de oplossing)

By |vrijdag 15 juni 2012|

De renner van toen wordt tegenwoordig gezien als een van de beste frietbakkers van België. ’Wil-Frit’ is de toepasselijke naam van de zaak die Wilfried Wesemael in Aalst runt. Liefhebbers die eind jaren zeventig het wielrennen volgden, herinneren Wesemael nog wel als de wat bescheiden ‘knecht’ uit de ploeg van Peter Post. Zich opofferen voor met name Jan Raas vond de Vlaming geen probleem. Soms kreeg hij er ook iets voor terug, zoals in juni 1979 als hij in de Ronde van Zwitserland aan de leiding komt te staan. Wesemael is geen koekenbakker maar zijn tijdelijke beschermde status binnen de ploeg is uiteraard een plus; met hulp van zijn Raleigh-collega’s wint Wesemael de Tour de Suisse.

In de Tour de France van datzelfde jaar komt Wesemael ten val. Hij wordt nooit meer de oude en beëindigt zijn loopbaan uiteindelijk aan het eind van 1982.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie