Wie weet er meer dan de soigneur? Geert van Diepen doet een klein deel van zijn boekje open in het door Kees de Jong opgetekende ‘De Soigneur’. Van Diepen begon bij Koga en belandde via PDM, TVM en CSC bij Roompot waar hij nu werkzaam is.

In ‘De Soigneur’ lees je alles over het regelen van hotels, het indelen van de ploegwagen, de inhoud van etenszakjes en de waszakken van renners. Maar bovenal lees je er over de renners die Van Diepen onder zijn hoede had, hun grillen en nukken, hun goede en slechte kanten.

Het Is Koers mag drie exemplaren van dit boek weggeven. Mail wie er op de eerste rustdag van de Tour in het groen rijdt naar alex@hetiskoers.nl en de goede inzenders krijgen (eventueel na loting) het boek thuisgestuurd.

Alex van der Hulst

Alex van der Hulst (1977) is freelance journalist. Hij schreef het boek Draag Nooit Een Gele Trui. Hij schreef eerder het boek We Do Music - 40 jaar Doornroosje en Jozzy, het Bipsboek. Is net als veel andere muziekliefhebbers een mislukt wielrenner. Veel verder dan twee jaar nieuwelingen bij RTC Groenewoud kwam het KNWU-lidmaatschap niet. Is toch stug blijven doorfietsen over de Nijmeegse stuwwal en sinds enkele jaren verliefd op de Ronde van Vlaanderen. Rijdt Eddy Merckx en heeft zijn bolletjes-t-shirt van Gert-Jan Theunisse uit 1989 nog steeds niet weg durven doen.


Favoriete wielerboeken: