Winnen nadat Post en Raas je afwijzen…

By |vrijdag 23 september 2016|

raad-het-plaatje-driesHet is 1984. De Vuelta wordt nog in het voorseizoen verreden en van de Enecotour is nog geen sprake. In de maanden augustus zijn onder andere de Rondes van België en Nederland belangrijk, Parijs-Brussel en uiteraard het WK.

De Ronde van België van 1984 is de eerste wedstrijd waarin de 22-jarige neoprof Teun van Vliet echt aan de weg timmert. Aan het begin van het seizoen probeert hij bij Panasonic en Kwantum een contract te krijgen maar Post en Raas (cq Gisbers) happen niet toe.

Roger Swerts doet dat wel; hij leidt de kleine ploeg Dries-Verandalux en kan wel iemand gebruiken die misschien nog eens wat kan winnen.

Begin mei tekent Van Vliet zijn contract en in augustus slaat de Nederlander voor het eerst toe. Hij wint in Ronse rit 1 van de Ronde van België, en dat levert hem ook de gele leiderstrui op. Die trui verliest hij al weer snel maar het wit van het jongerenklassement draagt hij tot en met Eupen, eindstation van de ronde.

Ruim een week later herhaalt hij zijn kunstje in de Ronde van Nederland. Dat wil zeggen ritwinst (in Assen); de leiderstruien zijn al vergeven.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

One Comment

  1. En nog een half jaar later wordt hij tweede in Milaan-San Remo waar ploegmaat Hennie Kuiper hem te slim af is.

Geef een reactie