2016 was een geweldig jaar voor het Nederlandse wielrennen. En als het goed gaat met ‘onze’ prestaties, gaat het goed met Het is Koers. Als lezer wist u ons opnieuw heel goed te vinden, zowel op deze site als op Facebook, Twitter en Instagram.

Aan het eind van het jaar bieden wij u nog één keer de kans de populairste artikelen van 2016 te lezen. Dit waren dit jaar de 15 best gelezen artikelen op Het is Koers:

De fiets en zijn baasje – update 2014!
Al jaren een topper in deze lijst: wat zegt de fiets waarop u rijdt over uzelf? U leest het in dit pareltje van Alex van der Hulst.

Dé Wielercode
Mag u nu wel of niet met witte sokken een racefiets berijden? Dient een wielerbroek altijd zwart te zijn? Herman Chevrolet heeft het antwoord.

Wout Poels is een klootzak
Wout Poels won dit jaar de mooiste aller klassiekers: Luik-Bastenaken-Luik. Kwam dat omdat-ie eindelijk een klootzak is geworden?

Het nieuwe wielerjaar in 50 stellingen
Matthias Vangenechten, het geheime Vlaamse wapen van Het is Koers en visionair van beroep, gaf aan het begin van dit seizoen zijn visie op het wielerjaar. Lees vooral na welke van zijn voorspellingen daadwerkelijk zijn uitgekomen in 2016.

Omerta richt meer schade aan dan boek Thomas Dekker
Wat is erger: Thomas Dekker die uit de school klapt in het boek Mijn gevecht, of renners die zich daaraan storen? Een poging tot analyse.

‘We hebben ‘m alle kneepjes geleerd, man!’
Hoe boos waren Michael Boogerd en Steven de Jongh eigenlijk, over dat uit de school klappen van Thomas Dekker. Best boos, denkt Sander Peters.

De moeder en het motortje
Motortjes in fietsen. Die waren hot dit jaar. Veldrijdster Femke Van den Driessche werd betrapt en voor het leven geschorst…

Hier fietsen de profs dit jaar mee
Op welke fietsen reden de profs dit jaar? aan het begin van het seizoen schreven we erover en u wilde het massaal lezen.

Duurtest Canyon Endurace
Bas (die lange) en Léon (die korte) van Het is Koers mochten de afgelopen twee seizoenen op een fiets van Canyon rijden. En dat beviel behoorlijk goed.

Top-5 co-commentatoren
José of Maarten? Renaat of Herbert? Nou ja, laten we zeggen dat we allemaal Mark Uytterhoeven erg missen. Zo betoogt Frank Heinen.

De shirts van 2016: saaie IT’ers, Lidlshirts en Kermit
Het is vrijdag en morgen komt de Omloop Het Nieuwsblad eraan. Maar hoe zien die nieuwe shirts er ook alweer uit. Herken ik Kittel wel? En Cavendish? Wij hielpen u met een overzicht van alle shirt.

Interview Thijs Zonneveld: “Dit boek is geschreven om de waarheid te vertellen.”
Thijs Zonneveld schreef een boek. Is u vast niet ontgaan. Frans de Vries interviewde hem daarover.

Boekrecensie: Mijn Gevecht van Thijs Zonneveld
O ja, dat boek. Daar schreven we ook een recensie over.

Virtueel fietsen in het spel Zwift
Dit jaar echt doorgebroken: virtueel fietsen in Zwift. Leuk en verslavend. Wat het is en hoe het werkt, kon u bij ons al lezen in 2015.

‘Het kan gewoon niet’
Steven Kruijswijk reed in de Giro in een sneeuwmuur. Arjan Kim kon er die nacht slecht van slapen: Vier keer per uur komt het tot een implosie tussen m’n oren. ‘Het kán gewoon niet!’ mompel ik terwijl ik hoofdschuddend m’n koffie inschenk.’

 

Leon Geuyen