HET IS KOERS!

Black Line Sprinting – VeloRacing Bag

Iedereen staat klaar voor vertrek, maar er is één persoon waar je altijd op moet wachten… Misschien ken je zo iemand of ben je zelf zo iemand. Ik behoor tot de laatste categorie. Hierbij bied ik mijn excuses aan, aan al die renners die vaak op mij hebben moeten wachten. Ik ben namelijk kort voor vertrek van een toertocht, training of social ride AL-LES kwijt. De gedachte die dan in paniek door het hoofd schiet: “Ik weet zeker dat ik het in de tas heb gedaan, hoe kan dat nou?” Nadat de hele tas overhoop is gehaald komt het gemiste onderdeel of kledingstuk vanzelf bovendrijven en kun je eindelijk vertrekken.

Een reden voor dit probleem kan zijn dat je te laat begint met pakken óf omdat je te veel mee wil nemen vanwege keuzestress. Gelukkig is er een oplossing. Die oplossing is niet een half uur eerder beginnen, want laten we elkaar geen mietje noemen: that’s never gonna happen. Het ik-heb-nog-tijd-zat-gevoel steekt dan weer de kop op en je bent weer terug bij af. Gelukkig zijn er vele oplossingen voor dit probleem. Onlangs mocht ik de VeloRacing Bag van Black Line Sprinting (BLS Global) testen in de hoop dat dit mijn probleem op zou kunnen lossen.

Het pakket werd door een overhaaste bezorger voor de deur achtergelaten met daarbij de tekst: ‘pakketje ligt achter de bloembak bij de voordeur’. Toen ik het ontdekt had, verbaasde ik mij over het wat platte pakket. Hier zit toch een vierkante stevige tas in? Tijdens de ‘unboxing’ viel mij op dat er een aantal stevige plastic dividers bij de tas zitten. De tas dient opengevouwen te worden om er vervolgens door middel van plaatsing van deze dividers een stevig geheel van te maken. De dividers zet je vast met klittenband.

De afwerking van de buitenkant van de tas is erg fraai; geen poespas, gewoon lekker simpel. Gekleurde rits, stevige schouderband, een duidelijk logo dat goed afsteekt bij de zwarte tas. De rits loopt erg soepel en blijft dit ook doen nadat je de tas eigenlijk iets te vol hebt gedaan (de rits splijt niet snel uiteen). Naast de stevige binnenkant, kan ook de buitenkant wel tegen een stootje. Aan de onderzijde zitten verstevigingen op elke hoek en de mountainbiker of crosser kan deze rustig in een zanderige of modderige ondergrond neerzetten. De tas is eenvoudig te reinigen.

De totale inhoud van de tas is 56 liter. De tas biedt voldoende ruimte om voor meerdere disciplines te gebruiken (wegwielrennen, mountainbiken, triatlon). Met deze tas heb je alles snel bij de hand. Voor mensen met keuzestress is de tas groot genoeg om naast je zomerkloffie ook je regenkleding in te pakken. Stel je voor dat je last-minute nog moet gaan graven naar je Gabba. Deze tas is gebruikt op wedstrijddagen, (ook door een echte renner ;)), tijdens een vakantie en een meerdaagse waarbij ik niet een te grote tas mee wilde nemen.

Het gemak van de tas zit in de indeling. De tas is opgebouwd uit twee verdiepingen met in totaal vier vakken. Vanaf de bovenzijde gezien heb je drie vakken. Een vak voor de schoenen, een voor bidons en een voor kleding. Onder in de tas zit een ruim opbergvak voor de helm (hier past zelfs een aero-helm in) en een kleine opbergdoos voor bijvoorbeeld reservemateriaal, binnenbandjes, gereedschap of accessoires zoals je hartslagmeter, fietscomputer of Ventolin… Vanwege de indeling zal deze tas voornamelijk voor wedstrijddagen van de fanatieke racer, crosser, mountainbiker of triatleet gebruikt worden. Je ritst de tas open en je ziet meteen waar de benodigdheden liggen. Oké, dit heb je ook bij een koffer, maar die neem je waarschijnlijk niet mee voor een eendaags evenement of wedstrijd. Naast de vakken waar je materiaal in opbergt zitten er twee losse waterbestendige tassen bij waar je na afloop je vuile kleding of vieze schoenen in kunt stoppen.

Natuurlijk kun je er ook een Amerikaanse douche en wat basic wasmogelijkheden in meenemen. Gemak dient de mens. De schouderband – die verstelbaar is – en de handvatten zorgen ervoor dat je de tas op meerdere manieren kunt dragen (over de schouder of als veredelde handtas). Vanwege de compactheid van de tas is deze ook goed te gebruiken voor reisdagen. De VeloRacing Bag kost €160,83 (inclusief verzendkosten). Er wordt gestreefd naar 3-5 werkdagen levertijd wereldwijd. De VeloRacing Bag is zoals gezegd geschikt voor meerdere disciplines, maar er zijn specifiekere modellen die meer zijn afgestemd op mountainbikers of baanwielrenners. Daarnaast zijn er luxere modellen beschikbaar, gemaakt van leer.

Ben je op zoek naar een compacte tas specifiek voor wedstrijd- of trainingsdagen dan is dit wellicht ideaal voor jou.

Exit mobile version