Het is eind april. Bij mij liggen de winterjacks en de lange broeken liggen gelukkig weer in de kast. Hoogste tijd om zomerse items te testen. Dat gaat nu prima, al zijn arm- en beenstukken nog geen overbodige luxe. In de test: Davanti. Een jong Nederlands merk met een retro-achtige uitstraling. Opgericht door Hester en Huibrecht die zelf fietsen en een achtergrond hebben in ontwerp, design en mode. De testitems zijn het shirt Cira (€ 94,95) en de broek Jacky (€ 119,95). In de herenvariant heten ze Ciro en Jayle. Beide items komen uit de ALPHA lijn, de meest technische lijn en dit jaar nieuw in de damescollectie. Dat zijn sowieso pluspunten, want ook fietsende vrouwen houden van goede spullen!

 

Davanti Cira Blue

Davanti Cira Blue

Het eerste wat opvalt aan het shirt is het strakke ontwerp. Zowel qua vormgeving met stoere strepen als qua pasvorm die aansluitend is. Geen gefladder dus tijdens het fietsen. Pluspunt is de Nederlandse maatvoering. Je hoeft dus omwille van de pasvorm niet een maat groter te kiezen. De mouwen sluiten aan op je arm zonder dat er een elastische band aan te pas komt en zonder dat er iets knelt. Het shirt heeft aan de voorkant een doorlopende rits, hou ik van. Aan de achterkant zijn er drie ruime zakken. Minpuntje is de rits van het extra afsluitbaar zakje achter; die hapert bij mij regelmatig. Het shirt is aan de onderkant afgewerkt met een siliconen gripper en in het achterpand ook met een elastische band. Daardoor blijft het shirt goed op z’n plaats zitten. Er schijnen 3 verschillende materialen in het shirt verwerkt te zijn voor draagcomfort en pasvorm. Hoe dat precies werkt weet ik niet, maar het met comfort en pasvorm is niets mis. Dit shirt zit lekker.

Davanti Jacky

Davanti Jacky

 

Dan de broek. Ook daarvoor geldt dat dat er verschillende materialen zijn gebruikt die moeten zorgen voor een uitstekende pasvorm en draagcomfort. Daar is geen woord van gelogen. De broek is aan de onderkant afgewerkt met een elastische band met siliconen gripper. De broek is helemaal zwart met weinig naden en stiksels. Een mooi strak ontwerp en daar hou ik van. Op de achterkant van de elastische band zitten drie witte strepen, die matchen met de witte strepen onderaan de mouwen van het shirt. Ontworpen met oog voor detail. Als ik de broek zie, is mijn eerste gedachte dat die zal knellen en iets van een rollade-effect zal veroorzaken. Eenmaal aan zit de broek als gegoten. Er knelt niets en ook met beenstukken ziet het er nog oké uit. Pluspunten dus! Belangrijk is ook dat de bretels op de goede plek zitten en dat er een meer dan prima zeem in zit. Met deze broek kun je gerust lange afstanden fietsen.

Het eindoordeel: een prima setje. Ik heb een heel fijn shirt en een nieuwe lievelingsbroek. Mooi materiaal en prima geprijsd. Minpuntje: Davanti is helaas nog niet in veel winkels verkrijgbaar en je moet het treffen om in de winkel jouw items in de juiste maat te scoren. Wel kunnen dealers binnen een dag leveren en kun je ook online shoppen. Dat geldt helaas niet voor de broek, die is online nog niet te vinden.

Latest posts by Marijke van Roost (see all)

Davanti Cira (Dames)

7.7

Pasvorm

8.0/10

Kwaliteit

8.0/10

Prijs

7.0/10

Pros

  • Prima pasvorm
  • Maatvoering
  • Ruime achterzakken
  • Prijs/kwaliteit

Cons

  • Haperende rits achter
  • Beperkt verkrijgbaar