Aankomende zaterdag start aan de Costa Brava de derde en laatste grote ronde van het jaar. De minste van de drie, heet die dan – een tikje geringschattend. Een podium voor de gevallenen in Italië en Frankrijk – aangevuld met een blik jong talent dat op eindeloze snelwegen en snikhete geitenpaadjes ervaring mag opdoen met het grote werk. Voeg dat bij de timing van het geheel: eind augustus, het begin van het einde van het wielerseizoen – en we voelen de weemoed al richting onze harten stromen. Maar hee, kop op jongens. Niet zo somber! Denk eens aan dat roze zoutmeertje bij Torrevieja, de sterrenwacht van Javalambre, de overdwarse geultjes op de weg naar Las Machuchos, denk eens aan de vorm die Steven Kruijswijk moet hebben overgehouden aan de Tour en de Ronde van Steenbergen – of #WhereisWout Poels die eíndelijk eens voor eigen succes mag fietsen. Denk aan het nakende ronde-debuut van Fabio Jakobsen, de potentieel-glorieuze rentree van Martijn Tusveld en de paarse processie van Jetse Bol – allen gewaardeerde en startende Vrienden van de Show. Laat je inner-Rene Schuurmans vrij – en de zon in je hart – en omarm de officieuze slogan van de Ronde van Spanje van 2019: ‘Buenas Dias is goedemorgen, Buenos noches is goedenacht – en ook in de Vuelta wordt er weer op niemand gewacht.’

Speciale gast vandaag: Arjan Zoer van ZoerCyclingStats!

Luister de podcast hier.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Tim de Gier en Jonne Seriese en wordt mede mogelijk gemaakt door Scorito, Canyon, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: post@derodelantaarnpodcast.nl.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag