HET IS KOERS!

De Grote Voorbeschouwing van Rode Lantaarn op het WK op de Weg bij de mannen

Aankomende zondag om tien over half tien klikken de heren professionals hun schoenen in de pedalen, voor de belangrijkste eendaagse koers van het jaar. De UCI World Championships Men’s Elite Road Race – met als inzet: de wereldtitel en een jaar lang rondfietsen in de regenboogtrui. Extra leuk dit jaar: de topfavorieten komen uit Nederland en België – en De Rode Lantaarn is live en ter plaatse – samen met het Oranje Peloton van de Nederlandse Loterij. Het begon alvast lekker zondag voor de Ollanders, met zes gouden medailles en een forse greep uit de prijzenpot bij de mixed relay. Dat belooft wat voor de komende week – zeker daar het weer in Harrogate met de dag Nederlandser dreigt te worden. Nóg een reden om de leeuw niet in z’n hempie te laten staan – want dan ligt ie een dag later met griep op bed. Zin in zaterdag, zin in zondag – zin in het Wilhelmus in de zeikende regen op een winderig pleintje in Yorkshire. Krijgen we dan éindelijk weer een eigen wereldkampioen – 34 jaar na Joop Zoetemelk?

Luister de podcast hier.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Jonne Seriese en Tim de Gier en wordt mede mogelijk gemaakt door Scorito, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: groetjes@derodelantaarnpodcast.nl.

Exit mobile version