De winnaar van de openingsrit in Brussel ÉN DE GELETRUIDRAGER ÉN DE GROENE TRUIDRAGER ÉN A STAR IS BORN ÉN LOVE LIFTS US UP WHERE WE BELONG ÉN nou ja… Mike Teunissen! Mike Teunissen! Mike Teunissen!

De Rode Lantaarn stond gisteren geposteerd op 250 meter van de meet bij het Kasteel van Laken in Brussel. Voor ons – een groot scherm waarop we de laatste kilometers konden volgen. ‘Komaan Dylan,’ riep iemand, vol verwachting. ‘Hij zit wel flink ingesloten,’ zei iemand anders. Drie seconden later lag Groenewegen op het asfalt – en greep het Hollandse smaldeel in de berm en masse en vol ontzetting naar het hoofd. Daar ging de droom, van ritwinst in de eerste etappe – en het eerste geel sinds Erik Breukink, dertig jaar geleden. Maar wielrennen vindt altijd nieuwe manieren om je te verrassen. Want er was eens een Vriend van de Show – en die zou dus eigenlijk de lead-out doen van Dylan Groenewegen – en dan op 200 meter van de meet naar rechts sturen en uitbollen. Maar ja, zonder Groenewegen… ging eerst Colbrelli aan, en toen Michael Matthews en toen Sagan eroverheen… en toen – de lead-out… de Vriend van de Show, die trapte en trapte, naast Sagan kwam – en de allerbeste final push uit de geschiedenis van het finalpushen produceerde. De ritzege, het groen – en de eerste gele trui OOIT voor een Vriend van de Show. Papa ken wel janken – en in de berm was het feest!

Wil je nog snel meedoen aan onze Tourpool? Kijk op hetiskoers.nl/tour.

Als luisteraar van De Rode Lantaarn krijg je tijdens de Tour een gratis bikeguard en een spetterende Rode Lantaarn-prijzenpakket als je een fiets van Canyon bestelt met de kortingscode: t0ngarcon

Je luistert de Voorbeschouwing hier.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok en Jonne Seriese – met als speciale gast Oliver Naesen – en wordt mede mogelijk gemaakt door ScoritoCanyonHetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: post@derodelantaarnpodcast.nl.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag