Het ging er lekker op vandaag, in de tweede Pyreneeën-rit van het tweede Tourweekend van 2019. Het halve peloton leek mee te willen in de vroege vlucht – en toen het stof was neergedwarreld bleken zowel Romain Bardet als Nairo Quintana – de verliezers van gisteren – mee te zijn. Net als die Kleine Gejinxte trouwens – die altijd goed is als zijn broer dat eigenlijk zou moeten zijn. Op de slotklim loste hij zijn laatst overgebleven medevluchter Simon Geschke – alsof de ketonen deze week in de aanbieding waren bij de Marks & Spencer. En in de achtergrond ontstond een Spel Zonder Grenzen met de klassementsrenners – waar eigenlijk alleen Pinot bij machte bleek om écht verschil te maken. We gaan richting TVM-mosselparty met zes kandidaten voor de eindzege, waaronder een Vierkant uit Brabant. Een of zes voor een opvolger van Das Joop en Der Jan – een mens zou om minder ‘Achiel mijn pillen’ roepen. Vooralsnog blijven we kalm, leven we van dag tot dag – en benoemen we rustig, heel beheerst, sans gêne, sans rancune – de tweede dagzege voor Simon Yates.

Als luisteraar van De Rode Lantaarn krijg je tijdens de Tour een gratis bikeguard en een spetterende Rode Lantaarn-prijzenpakket als je een fiets van Canyon bestelt met de kortingscode: t0ngarcon

Je luistert de podcast hier.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Tim de Gier en Jonne Seriese en wordt mede mogelijk gemaakt door ScoritoCanyonHetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: post@derodelantaarnpodcast.nl.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag