De dag nadat Fabio Jakobsen – Vriend van de Show – zijn eerste sprintzege in een grote ronde boekte – en ons onmiddellijk de gelegenheid gaf om onze teleurstelling over de abandon van Het Vierkant van Brabant weg te spoelen met ijskoude cava – was het vandaag bal bij de sterrenwacht van Javalambre. Gelegen – overigens – op El Pico del Buitre – de Piek van de Gier – een fraai en zeer attent eerbetoon van de Vuelta-organisatie aan een van de oprichters van deze podcast. Daar zagen we alwéér een Vriend van de Show – ze zijn in vorm dit jaar – als eerste opdraaien: Jetse Bol, met in zijn kielzog ploegmakker Angel ‘Tampie’ Madrazo en het broertje van de goede Herrada. Terwijl in de achtergrond het klassement op Vueltiaanse wijze uiteen werd gereten – en Miguel Angel Lopez Nicholas Roche uit het rood reed – ontvouwde zich een ploegenspel dat ons al onze nagels kostte – en de Vriend van de Show de winst. Maar goed, onderdeel van de winnende tandem – dat is ook wat waard. Dikke proficiat Jetse Bol – maar de winst op de sterrenwacht was vandaag voor Angel ‘Tampie’ Madrazo.

Luister de podcast hier.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok en Tim de Gier en wordt mede mogelijk gemaakt door Scorito, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: groetjes@derodelantaarnpodcast.nl.