De dag nadat er alwéér een Vriend van de Show een hoofdrol speelde in een Vuelta-etappe – chapeau Martijn Tusveld, beetje oefenen op rotondes nog misschien? – was het vandaag – op de eerste dag van de meteorologische herfst – tijd voor de Koninginnenrit in de Vuelta. Dat het zwaar ging worden bleek al in de neutrale zone – waarin meer hoogtemeters zaten dan in heel Zeeland. Wat volgde was drie uur klimmen waarin – chapeau voor de organisatie – tóch nog keurig ruimte bleek voor een koersdutje van een half uur. Het was lekker dromen: Wilco C. Kelderman was op avontuur – en wij zagen hem al op de markt in Amersfoort staan, alwaar de huldiging én de presentatie van zijn nieuwe dichtbundel handig konden gecombineerd.

Toen we wakker schrokken ging Superman Lopez ging in de attak en probeerden de Mobbi’s de indruk te wekken samen te werken om Turboprimoz te slopen. Nadat het ophield met zachtjes regenen, begaf – joder tio – de satellietverbinding het. Wat restte waren beelden van vallende druppels in regenplassen voor cabines vol mokkende commentatoren – wat ons dan weer een prima omslag leek voor de nieuwe Wilco C. Toen we eindelijk weer koers zagen, bleek de onverwachte tussenpoze – plus een vier kilometer lange gravelstrook – de koers op z’n kop te hebben gezet. Een Mobbi op kop, een Mobbi erachter, een Mobbi op kop boos omdat ie moest wachten op de Mobbi erachter – een piepjonge Sloveen die het aanzag, zijn hoofd schudde en ervandoor ging – en zo maar wéér eens bewees dat Clearasil na dit seizoen héél snel getest moet worden op een stimulerende werking. Nochtans: als eerste boven vandaag – goed voor het Sloveense wielrennen – Tadej Pogačar.

Luister de podcast hier.

Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Jonne Seriese en Tim de Gier en wordt mede mogelijk gemaakt door Scorito, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: groetjes@derodelantaarnpodcast.nl.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Naam*

E-mailadres*

Bericht

Bedrag €*