HET IS KOERS!

De Rode Lantaarn Special: anderhalf uur met Lennard Hofstede (Team Jumbo-Visma)

De Vuelta van 2019 was nog geen 9 minuten onderweg of hij leek alweer voorbij. Neilson Powless, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk gleden onderuit – net als de man bij wie we op visite gingen in Veenendaal. Wat volgde was een eerste week met een kapotte heup, een lijf vol pijnstillers en een hoofd vol twijfels en bijgestelde ambities. Van ‘Ik wil deze Vuelta absoluut uitrijden’ naar ‘Al kan ik maar één keer bidonnen halen, dat is al meer dan niks.’ – en ‘Het zou zomaar kunnen dat ik nog moet afstappen ja.’ Maar een mens weet ook: wielrennen is een katholieke sport – en daarbij hoort nou eenmaal een wederopstanding zo nu en dan. Rokkie de Sloveen had binnen een paar dagen zijn achterstand alweer weggepoetst, de ploeg groeide in de Ronde en hun 24-jarige Ersatzpanzerwagen liet zich steeds vaker en langer op kop van het peloton zien. ‘Dat rijdt maar en dat rijdt maar,’ aldus José. Maar de komende anderhalf uur zit ie even stil. Te gast in de show: Lennard Hofstede.

Luister de podcast hier.

Deze Rode Lantaarns worden gepresenteerd door Willem Dudok, Jonne Seriese en Tim de Gier en mede mogelijk gemaakt door De Nederlandse Loterij, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Lennard Hofstede volg je beter op Instagram. We hebben trouwens ook een mailadres: groetjes@derodelantaarnpodcast.nl.

Exit mobile version