Voor 99,9% van jullie is dit bericht totaal overbodig, want welke amateur wacht nou tot het allerlaatste moment met het invullen van zijn Giro-poule? Voor die kleine groep knakenrapers die op het nippertje toch nog een gooi naar de titel willen doen in de nu al legendarische Rode Lantaarn x Hetiskoers x Scorito x Canyon-Giro-poule is dit bericht daarentegen van levensbelang. De kans dat je de Rode Lantaarn-voorbeschouwing met Frank Heinen ook nog niet hebt geluisterd is al helemaal miniem, dus eigenlijk kan deze post als een verspilling van pixels, energie en data worden beschouwd. Desalniettemin toch nog even de supergeheime tips van de Rode Lantaarn-redactie en enkele Vrienden van de Show om je Giro-poule net wat meer sjeu te geven.

Luister de Grote Voorbeschouwing met Frank Heinen hier via iTunes of Spotify.
Luister hier naar de voorspellingen van Dylan van Baarle, Maurits Lammertink, Maarten Tjalingii en Tiesj Benoot via iTunes of Spotify.

Tim zet zijn geld op Viviani, Ciccone en Tao Geoghan Hart of Ivan Ramiro Sosa. Willem heeft daarentegen meer vertrouwen in Sivakov, Miquel Angel Lopez en Esteban Chaves. Jonne heeft vooral ook naar de prijs kwaliteit verhouding gekeken en kwam tot de conclusie dat Formolo, Het tijdperk Mollema en O’Connor wat dat betreft de krenten in de pap zijn. Frank Heinen weet weliswaar niet wat Scorito is, maar verwacht veel van Landa en tipt als potentiële verrassingen Masnada, Cimolai en Madouas.

Dylan Van Baarle is benieuwd naar O’Connor en James Knox die indruk op hem heeft gemaakt dit voorjaar. Ook Maurits Lammertink tipt James Knox en als extra tip gaf hij nog mee om Landa thuis te laten, aangezien hij meer dan eens op z’n snufferd gaat. Tjallingii speelt op safe met Roglic, Yates en thuisrijders Nibali en Viviani. Hij liet zich zelfs niet verleiden om Yung Bubbels als zwart paard te noemen. Spijtig. Tot slot een Vlaamse noot waar Je Boy Tiesj zijn goede vriend Laurens de Plus als kanshebber tipt voor de eerste witte trui van zaterdag. Ook ploeggenoot Thomas de Gendt kreeg van Benoot een sterretje achter zijn naam. En tot slot noemde hij Majka omdat hij goed was in de Tour of the Alps en omdat hij altijd zijn best doet. Ook niet onbelangrijk! Al met al zeer veel mooie en supergeheime tips die je verder helpen bij het maken van je Scorito team. Meespelen kan via
hetiskoers.nl/giro – waarbij al deze zogenaamde prominenten ook mee zullen doen.
Andiamo!