1. Dat het meeste amusement niet kwam van Greg van Avermaet of Peter Sagan. Zelfs niet van Tom Boonen en ook niet van Philippe Gilbert. Het meeste amusement kwam van het komische duo Tom Steels en Wilfried Peeters.

2. Dat ik lid zou worden van de fanclub als deze twee er eentje zouden hebben.

3. Dat ik me goed zou vermaken als ik zes uur lang naar dit duo zou kijken. Omdat het bolle hoofd van de man die, in een ultieme vorm van vleesgeworden ironie nog steeds als bijnaam Fitte heeft, steeds roder wordt naarmate de wedstrijd vordert. Omdat hij scheldt en tiert in de auto terwijl zijn bijrijder Tom Steels naast hem verbaasd zit te kijken en uiteindelijk volstaat met de mededeling in de oortjes: doorrijden jongens.

4. Dat die oortjes minder belangrijk zijn dan wordt gezegd. Gilbert ging immers veel te vroeg. Terpstra luisterde niet in Gent – Wevelgem (waarna het hoofd van Fitte paars werd). En oortjes kunnen niet verhelpen dat je twee kapotte fietsen hebt op de Taaienberg of valt op de Kwaremont.

5. Dat Sagan zeker tot bij Gilbert was gekomen als hij niet was gevallen.

6. Dat hij blijkbaar door een jasje viel, maar gewoon te dicht op de hekken reed.

7. Dat Sagan goed valt. Arjen Robben had bij een dergelijke val al zijn botten gebroken.

8. Dat Terpstra Van Avermaet kan volgen op de Paterberg en dus ook sterk genoeg is om nog eens Parijs – Roubaix te winnen.

9. Dat Sagan zondag zo getergd is dat hij op honderd kilometer voor de finish gaat aanvallen.

10. Dat het goed is dat Parijs – Roubaix in Frankrijk wordt verreden want de Belgische televisie had de hele dag alleen maar Tom Boonen in beeld gebracht.

11. Dat die beelden van Boonen door een camera werden gemaakt op een motor die 20 centimeter voor Boonen uit zou rijden.

12. Dat Michel Wuyts dat geen probleem had gevonden, maar wel als een jurywagen driehonderd meter voor niet-Belgische koplopers rijdt.

13. Dat Wuyts zijn landgenoten deze week zal oproepen om op iedere honderd meter van Parijs – Roubaix met reservefietsen voor Boonen te staan.

14. Dat iedere renner op leeftijd op zoek is naar het geheim achter de tweede jeugd van Philippe Gilbert.

15. Dat verzuurde en argwanende wielervolgers vermoeden dat die tweede jeugd te danken is aan een verkeerd bezorgd pakketje dat eigenlijk bestemd was voor Team Sky.

16. Dat de oude noch de nieuwe kopman van Lotto Jumbo NL iets in de melk te brokkelen heeft in de voorjaarsklassiekers.

17. Dat Lotto Jumbo beter Oliver Naesen had kunnen contracteren.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

BedragAlex van der Hulst
Laatste berichten van Alex van der Hulst (alles zien)