etappe#4Op dinsdag 15 december stelt het Wielermuseum in Roeselare de nieuwste editie van haar historisch wielertijdschrift Etappe officieel aan het grote publiek voor. Dat gebeurt aan de hand van een praatavond, met als centrale gaste Marianne Vos, koningin van de koers. Als boegbeeld van het vrouwenwielrennen siert Vos de cover van Etappe #04. Ze komt meermaals aan bod in de publicatie, waarin het vrouwenwielrennen van vroeger en nu onder de loep wordt genomen.

Exact twintig jaar geleden kregen Heidi Van De Vijver, Patsy Maegerman en Anne-Marie Cooreman op initiatief van toenmalig minister Leona Detiège het statuut van profwielrenster bij de Vlaanderen 2002-wielerploeg toegekend. Het beroep van wielrenster werd zo voor het eerst officieel erkend. Deze historische gebeurtenis vormt samen met Nationale Vrouwendag de aanleiding om het nieuwe nummer van Etappe volledig in het teken te stellen van vrouwenwielrennen. Met Sporza-anker Steffy Merlevede, Radio 2-stem Joyce Verdonck en de Nederlandse schrijfster Mariska Tjoelker werd speciaal voor deze gelegenheid een vrouwelijke gastredactie gevormd.
Een greep uit de inhoud van Etappe#4:

  • De Flandria-vrouwen van Briek Schotte
  • ‘Uomo Universale’ Hélène Dutrieu
  • De geboorte van de Vlaanderen 2002-vrouwenploeg
  • Een gesprek met Marianne Vos, de Eddy Merckx van het vrouwenwielrennen
  • Yvonne Reynders. ‘Grande Dame’ van het Belgische vrouwenwielrennen
  • Op zoek naar de tante van Philippe Gilbert
  • De tijdritfiets van Ann-Sophie Duyck
  • In de volgwagen bij Heidi Van De Vijver
  • Paula Gemoets, mecenas van de Dr. Mann-wielerploeg
  • Boule d’Or-kissmiss Nadine Van Praet

Op 15 december vormt de Paterskerk in Roeselare het decor van een unieke praatavond met en over wielervrouwen. Dertienvoudig wereldkampioene én tweevoudig olympisch kampioene Marianne Vos komt er samen met tijdritspecialiste Ann-Sophie Duyck, wielericoon Heidi Van De Vijver en oud-minister Leona Detiège praten over ‘de koers’ vroeger en nu. Hetiskoers-schrijfster Mariska Tjoelker leidt het gesprek.

Dinsdag 15 december om 19u
Paterskerk Roeselare, Delaerestraat 33, 8800 Roeselare
Inschrijven via 051 26 87 40 of wielermuseum@roeselare.be
Prijs: 5 euro (drankje inbegrepen) / gratis voor Vrienden van het Wielermuseum

Etappe #04 is te koop in de Paterskerk in Roeselare en bij de boekhandel in Vlaanderen (7,95 €).
Meer informatie is te vinden op www.wielermuseum.be

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag