HET IS KOERS!

European Divide Trail

De European Divide Trail. Een ultra langeafstandsroute die loopt van het meest Zuidwestelijke puntje van Portugal naar het noordelijkste puntje van Noorwegen. Het is tevens de langste offroad-bikepacking-route ter wereld. Uiteraard is de route ook in tegenovergestelde richting te rijden, dus het is vooraf aan te raden waar de wind vandaan komt.

De European Divide Trail  doorkruist 10 Europese landsgrenzen, waarbij de bijna volledig onverharde route leidt door eindeloze bossen, langs rivieren en meren, over heuvels en bergen. Tijdens de tocht krijgen deelnemers te maken met hitte, kou, wind en regen. Een beproeving waarbij je door het overgaan van grenzen niet alleen een ander land aandoet, maar ook economische, sociale en geologische diversiteit ervaart. 

De heren van Pedaleurs vroegen zich na het bestuderen van de route af of het puur de adoratie voor de fiets en het fietsen is, de honger naar avontuur, de noodzaak om jezelf fysiek en mentaal uit te dagen of dat de liefde voor ongerepte natuur volstaat. Joren Kruit heeft deze route van circa 7.600 kilometer afgelegd als 4de persoon ooit, dus hij zal ongetwijfeld antwoord kunnen geven op bovenstaande vraag. 

Daarom in deze aflevering van de podcast van Pedaleurs: De European Divide Trail met Joren Kruit!

Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren Shimano2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

De Groute!

Mobiele versie afsluiten