AGU heeft samen met Wout van Aert een collectie gelanceerd voor de echte fietsavonturier. De collectie maakt je fietsrit comfortabeler. En of het nu een gravel- of een wegrit is, dat maakt niks uit. Met allerlei opties om nóg meer spullen op te bergen maakt AGU het mogelijk om meer kilometers te maken zonder dat je te kampen hebt met problemen als te weinig eten of te weinig kleding.

De collectie bevat verschillende producten waaronder het Polartech Alpha thermojack, een bibtight en de roll bag stuurtas die ik mocht testen. Naast deze producten is er ook nog een merino shirt met lange mouwen en een shirt met korte mouwen. Deze producten zijn meer geschikt voor het voorjaar en de zomer.

Het Polartech Alpha Thermojack

Het Polartech Alpha Thermojack ziet er prachtig uit. AGU en Wout van Aert hebben gebruik gemaakt van de herfst- en winterkleuren. Dit heeft geresulteerd in een gaaf jack waarmee je de koude en donkere periode van het jaar kunt trotseren. Aan dit jack hangt wel een prijskaartje van 220 euro. Naast de standaardkleuren van de Wout van Aert-collectie (oranje en zwart) kun je dit thermojack ook in de kleuren urban grey en race green vinden. Voor dames zijn alleen deze laatste twee kleuren beschikbaar.

Met de Polartech Alpha-voering blijf je de hele rit warm. Polartech Alpha is speciaal ontwikkeld voor het Amerikaanse leger. Het materiaal is zowel ademend als isolerend. Dit zorgt er dus voor dat je sneller warm bent en de warmte ook langer vasthoudt. Ideaal voor een duurrit met koffiepauze, maar ook voor een intensieve training.

De voorzijde van dit thermojack is winddicht en waterafstotend en is gemaakt voor alle winterse omstandigheden. De isolerende stretch achterkant en mouwen zorgen ervoor dat het thermojack comfortabel zit en zich aan elk lichaam aanpast. Zelf ben ik erg enthousiast over dit jack. Ik heb het tijdens verschillende ritten gebruikt en heb me verbaasd over hoe warm het jack is. Als ik het jack aan heb is één thermoshirt genoeg als extra laag – bij temperaturen tussen de 2 en 8 graden.

Kortom, het Polartech Alpha thermojack zou ik iedereen aanraden die ook in winterse omstandigheden de fiets pakt om er op uit te trekken.

Foto: AGU

Wout van Aert collab bibtight

Deze bibtight uit de Wout van Aert-collectie kun je goed gebruiken voor al je fietsavonturen. De bibtight is vuil- en waterafstotend, waarmee de bibtight ook zeer geschikt is voor gravelritten. Voor 155 euro voeg je deze bibtight toe aan je collectie.

Met de makkelijk toegankelijke gaaszakken, die je kunt vinden aan de zijkanten en aan de achterkant van de broek, is er nog meer ruimte voor spullen die je meeneemt op je eigen fietsavontuur. De Red120-zeem maakt deze bibtight erg comfortabel; je kunt er gemakkelijk urenlang mee fietsen zonder zadelpijn of andere ongemakken.

Het is een erg handige broek met ruimte voor extra spullen. Zelf heb ik de twee zijvakken veel gebruikt en de twee zakken aan de achterkant wat minder. De zijvakken zijn met name handig voor extra repen. Ik merkte ook dat je er snel bij kunt; dit maakt je rit weer gemakkelijker.

De twee zakken aan de achterkant had ik in eerste instantie niet opgemerkt, maar toen ik de broek ophing aan de waslijn kwamen ze ineens te voorschijn. Ik vind dat de achterzakken minder van pas komen, aangezien je ze moet bereiken onder je shirt en dit is niet heel handig. Maar al met al is dit een zeer fijne broek voor de winterperiode.

Roll bag handlebar

Nog een product van de collectie dat het makkelijker maakt om op avontuur te gaan. Deze roll bag handlebar is makkelijk op verschillende plekken te installeren. Je kunt de stuurtas goed vastzetten; dit voorkomt vervelend geschud van de tas tijdens het fietsen. De afmetingen van de tas zijn 20x10x10 cm en de tas heeft een inhoud van 1,56 liter. De tas neemt niet veel ruimte in en tegelijkertijd past er wel veel in, erg handig voor lange duurritten. De tas kost 30 euro.

Eerst dacht ik dat ik er met een tas aan mijn stuur een beetje uit zou zien als een toerist, maar ik ben aangenaam verrast: het ziet er zeker goed uit. Ik vind dat de tas je meer een fietsavonturier dan een toerist maakt. Zelf gebruik ik de tas voor lange ritten en stop ik er bijvoorbeeld extra repen in. Ook is de tas handig voor het opbergen van een windvest of handschoenen als je het te warm krijgt. Met deze stuurtas zie je er gelikt uit en je voorkomt dat je er niet bij fietst als een pakezel.