“Hi Joyce, bij deze het custom-made fietspakje!
Hopelijk zit hij als gegoten.
Veel fietsplezier, en…
Be fast like a leopard
Anneloes”

Een kaartje met daarop deze persoonlijke boodschap ligt boven op het feestelijk verpakte LPRD pakketje met daarin mijn gloednieuwe op maat gemaakte fietsoutfit.
Met plezier maak ik de strikken los. Wow, wat is het toch een mooi pak. Zwart met blauwe luipaardprint; het allereerste pak met de kleuren van de nieuwe collectie. Een voorrecht dus. Ik kan niet wachten om ermee op de fiets te springen.

Bastiaan en ik gaan twee keer langs in het atelier van Anneloes in Amsterdam. Zij is de ontwerpster, uitvoerder en eigenaresse van LPRD Design: dé shop voor handgemaakte outfits waarin je comfi op de fiets, op de yogamat of in de gym zit, maar ook tijdens een welverdiende pauze op een zonovergoten terras. In alle items van de collectie is luipaardprint verwerkt, van subtiel detail tot luipaard van head-to-toe.

Anneloes is van kinds af aan al gefascineerd door luipaarden; de kracht, de elegantie, de snelheid, en ook de print. De combinatie van vrouwelijkheid en speelsheid die de luipaardprint uitstraalt vindt ze te gek.
Sinds haar studie aan de modeacademie maakt Anneloes kleine collecties, waaronder badpakken. Hierdoor krijgt ze het werken met elastische stoffen goed onder de knie.
Tijdens de fietstochten die ze samen met haar man maakt, komt ze tot de conclusie dat die wieleroutfits toch echt veel beter en mooier kunnen! Het concept van LPRD is hierbij geboren: hoge kwaliteit fietskleding, die functioneel en stijlvol moet zijn, met (een vleugje) luipaardprint en een dosis humor.
En humor heeft ze zeker; mijn nieuwe skinsuit heeft namelijk een zeem met daarop een bananenprint. Niemand die het ziet, maar ik weet het en dat maakt het heel grappig.

LPRD desgin

Het heeft Anneloes zo’n twee à drie jaar gekost om de beste kwaliteit stoffen en zemen te vinden en om de perfecte pasvorm te creëren. En dat is gelukt, want sinds een jaar is haar LPRD Design online te koop.

Naast de online collectie wil Anneloes benadrukken dat zij ook heel graag custom made outfits maakt voor ieder lichaamstype. Ikzelf bijvoorbeeld ben ruim een jaar geleden bevallen en heb bepaald geen “Doutzen”-lijf. Een paar maanden geleden ben ik weer serieus gaan fietsen na een pauze van zo’n anderhalf jaar. Als we voor de eerste keer bij Anneloes aankloppen, vindt zij het dan ook hartstikke leuk om mij een passende LPRD-outfit aan te meten. En wel in mijn lievelingskleur blauw. Het patroon van de nieuwe blauwe stof is van vlek tot vlek zelf getekend. Enorm gaaf.

Op de website heb ik al een design gezien dat ik mooi vind: de all-in one skinsuit leopard panel. De naam zegt het al; een uit een geheel bestaand pak met een ‘brutale’ luipaardprint aan de zijkanten van de heupen en aan de bovenkant. Ik zou het liefst de pijpen iets langer willen om zodoende met mijn postuur het ‘rollade’-effect op de bovenbenen te vermijden. En dat kan. Niks is een probleem voor Anneloes, alles wat ik wil is prima. Ze gaat voor me aan de slag.

Twee weken later is het pak zo goed als klaar. We gaan weer langs. Ditmaal om te passen en om de laatste puntjes op de i te zetten. We worden weer vriendelijk onthaald in het atelier op de Silodam. Vol trots laat Anneloes mijn nieuwe skinsuit zien. Prachtig en wat enorm knap als je dit kunt maken. Ik mag passen. Het pak zit me als gegoten en het zit ook echt lekker comfortabel. Alle naden zijn plat zodat ze niet tegen het lijf aan schuren. Aan de voorkant zit een lange functionele rits met bovenaan een flapje tegen de wind en opbergruimte voor de siliconen rits grip. De rugzijden zijn van gaas, voor extra ventilatie. In het midden op de rug zitten twee zakjes met een rits en reflecterende tape zodat ik goed te zien ben.
Mijn broekspijpjes zijn nog iets te ruim, dus deze zal Anneloes nog iets smaller maken. Ook raadt ze aan om ze toch iets in te korten voor nog meer comfort. Helemaal goed! We nemen afscheid en zodra het pak klaar is, zal Anneloes ‘m op de post doen.

Het is niet zo’n zonnige dag en er staat een aardig briesje, maar ik kan niet meer wachten. Op de fiets! Bastiaan en ik doen samen een rondje plas en oma past op de kinderen. Mijn nieuwe outfit zit net zo comfortabel als werd beloofd: ik zit lekker zacht op de bananenzeem en het pak blijft ook in de fietshouding prima op zijn plaats. Ik voel me er warm, goed en zelfverzekerd in. Kortom, ik ben enorm blij. Dit is met stip mijn favoriet.
Eén kleine twijfel; of ik ooit “fast like a leopard” zal worden…

Wil je meer weten of ook zo’n prachtig, comfi pak? Kijk op LPRD.design

Anneloes, you’re the best!!!

Volg LPRD Design op Social Media

Joyce Hoveling
Latest posts by Joyce Hoveling (see all)