Goed uitziende kleding recht uit het hart van het peloton. Dat is direct het beeld dat ik heb na een gesprek met Alexandre Gaspari en het ontvangen van de kleding. Alexandre is eigenaar en mede-oprichter van Gasp Cycling. Het merk Gasp Cycling is ontstaan uit een samenwerking tussen studenten die op hoog niveau gefietst hebben in Frankrijk. Mannen uit de koers en dus ervaringsdeskundigen. Zij weten als geen ander wat er te koop is en wat er belangrijk is op de fiets. Wielrenners die met hun voeten in de fietsmodder gestaan hebben en dus een goed beeld hebben hoe kleding functioneel kan bijdragen aan heroïsche prestaties. Met het idee in het achterhoofd dat de fietsmarkt op heel wat vlakken verbeterd kon worden, begon Alexandre met mede-oprichter Redoane na hun studententijd dit speciale project. Het project is ondertussen uitgegroeid tot een serieus bedrijf. Met temperaturen in Nederland rond het vriespunt waren de afgelopen weken de ultieme periode om er gesoigneerd op uit te trekken. Geheel gekleed in Franse stijl.

 Gasp Cycling jersey bib

We ontvingen het opvallende winterjack Parisienne met een zwarte bib met het Gasp-logo erop. Wat Gasp Cycling belangrijk vindt aan fietskleding is dat het er goed uit ziet, gebaseerd is op de nieuwste technologie en dat de kleding bovendien van goede kwaliteit is. Het jack is voorzien van drie zakken op de rug. Een klep over de zakken zorgt ervoor dat de spullen die je meeneemt niet vochtig worden. De voorzijde heeft een rits over de gehele lengte. Het jack bestaat uit meerdere ademende lagen die je beschermen tegen de kou. Daarnaast is het jack winddicht, het houdt je lichaam op temperatuur en droogt snel, mocht je onverhoopt in een bui terechtkomen. Deze perfect aansluitende eyecatcher is handgemaakt in Italië (!) en heeft de kleuren van de Franse hoofdstad. Het elastische vermogen van het jack zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid, maar geeft het tegelijkertijd ook een goede pasvorm. Het geheel voelt tijdens de koude rit comfortabel aan. Ter indicatie, onder het jack draag ik enkel een baselayer met lange mouwen.

 Gasp Cycling jersey bib

De bib is onderaan de pijpen voorzien van ritsen, wat het aan- en uitrekken makkelijk maakt. De griptape aan de uiteinden van de pijpen zorgt ervoor dat de broek goed op zijn plaats blijft zitten. De broek heeft een goed isolerend vermogen. Ook mijn benen zijn tijdens deze winterse rit niet koud.

 Gasp Cycling jersey bib

Wat ik echter mis aan zowel het jack als de broek zijn de reflecterende delen. Die kunnen zeker in de winter goed van pas komen, aangezien je dan eerder in het donker of de schemering fietst. Met deze feedback gaan de mannen van Gasp Cycling aan de slag. Ze verwachten dat de collectie voor de volgende winter voorzien is van opvallende reflecterende delen.

Mijn ervaring tijdens de winterse ritjes door de met sneeuw bedekte landschappen is positief. Ik ben vooral te spreken over het mooie design van het jack en het thermische vermogen van de bib. Een heel fijn setje kleding waarmee je in onaangename temperaturen toch aangenaam op de fiets kan bewegen.

Specificaties jack:

 • Prijs: € 219.50
 • Geteste maat: L (XS tm XL beschikbaar)
 • Gewicht maat L: 355 gram
 • Materiaal: 85% polyester, 15% elastane

Specificaties bib:

 • Prijs: € 149.50
 • Geteste maat: L (XS tm XL beschikbaar)
 • Gewicht maat L: 285 gram
 • Materiaal: 57% polyamide, 28% polyester & 15% elastane
Bastiaan Gaillard

Gasp Cycling winterjack & bibs

8.7

Pasvorm

9.0/10

Styling

10.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Afwerking

8.0/10

Comfort

8.5/10

Pros

 • Mooi fris design
 • Handige flap over de zakken
 • Elastisch vermogen

Cons

 • Ontbreken van reflectie
 • Prijs