Bij ons in de buurt rijdt een groepje mannen van middelbare leeftijd rond. Ze zijn meestal gehuld in Castelli-kledij, hebben de meeste lokale KOM’s in het bezit en dragen de bijnaam de Castelli-boys. Dit selecte gezelschap geeft het Castelli-logo waar het recht op heeft, namelijk snelheid en stijl. Gesoigneerd op de fiets, kleeft aan dit merk. Voorwaarde is wel dat comfortabel in de kleding zitten slechts voor enkelen van ons is weggelegd. De gemiddelde sportieve fietser houdt van de koers, maar vooral van de randzaken. Op zijn tijd een lekker biertje met een stukje kaas, een flinke plak worst en hier en daar een verdwaalde borrelnoot… Als de online zoektocht dan begint naar dat nieuwe setje kleding voor het aankomende seizoen kan het vinden van de juiste maat af en toe problematisch zijn. De stelregel bij Castelli luidt: ‘Neem een maatje groter dan normaal’. Nu begrijp je ineens waarom sommigen zo mooi in elkaar gedoken op de fiets zitten. Zij hebben het kledingadvies duidelijk genegeerd en hebben te maken met een strekprobleem. Maar hé, het ziet er wel snel uit!

Onlangs heb ik een kledingset van Castelli getest. Tijdens het volgen van het pakketje vol wielergoud heb ik mijn kast eens uitgepluisd om eens te zien hoeveel stuks kleding met het schorpioentje daar te vinden waren. Armstukken, natuurlijk wel de Nanoflex-variant. Geweldige uitvinding, ik ben al aardig wat keren thuis gekomen met de gedachte dat deze armstukken tot de kroonjuwelen van mijn fietskledij behoren. Een Gabba, ideaal voor de nattere seizoenen. Een setje teamkleding van Cervelo (van toen Thor Hushovd nog wekelijks huishield en Carlos Sastre nog kon klimmen). Handschoenen, nog een verdwaalde broek, en dat was het wel zo een beetje. Ik verwacht dat jullie een van deze artikelen geheid in de kast of lade hebben liggen. De set die ik via Castelli Benelux mocht testen is een echte allrounder en ideaal voor de fietser die wat langer op de fiets zit dan het gebruikelijke rondje van 40 km o.i.d.

Premio Bibshort – €199.95 :

Deze broek is afgewerkt in één kleur. Dit is in bepaald licht een twijfelgeval… Een beetje zoals die jurk van laatst. Is het nou blauw of is het zwart? Als je de broek hebt aangetrokken valt het design pas echt op. De naam Castelli pronkt op het linker dijbeen heel subtiel door een slimmigheidje in het design. Niet schreeuwerig in witte koeienletters maar door gebruik te maken van een opgedrukt lijnenspel komt het merk mooi naar voren. Op de achterkant van de broek prijkt op elke broekspijp een schorpioen. Zo kan de man in het wiel ook zien welk merk de broekdrager draagt. Helaas ben ik de laatste tijd de volger… Een broek kan er nog zo mooi uitzien, maar de zeem maakt de broek. Aan deze zeem merk je echt dat je een pro-line bib-short draagt. De ritten die ik heb volbracht op deze zeem variëren van trainingsritten, lange beklimmingen in de Pyreneeën en Dolomieten, ritten op de mountainbike en ritten indoor op Zwift. Vanwaar de vermelding van het type rit? De positie op het zadel tijdens een lange klim is werkelijk anders dan tijdens een ontspannen ritje door de eigen omgeving. Daarnaast transpireer je tijdens het zwiften zodanig dat dat de werking van de zeem kan beïnvloeden. Na meerdere ritten en wasbeurten neemt de kwaliteit niet af, en de zeem blijft erg comfortabel.

Forza Pro jersey – €129.95 :

Het shirt is niet echt een shirt om mee te racen maar valt iets ruimer uit en behoort meer tot de categorie comfortkleding. Het zit niet te strak en ademt goed. De backpockets kunnen redelijk volgestopt worden en het shirt blijft zijn vorm redelijk behouden. Je hebt van die shirts die lekker zitten totdat je wat in de zakjes stopt. Een banaan is dan vaak binnen tien minuten rijp en verschil tussen reepjes en gelletjes voel je na een uur niet meer. Er kan voldoende mee, maar het plakt niet aan je lijf. Naast het feit dat de stof ademt kun je dat zelf ook blijven doen. De rechter backpocket is tevens voorzien van een ritssluiting zodat een sleutel of het bekende tientje ook meegenomen kan worden. Het shirt bestaat uit hoofdzakelijk twee kleuren: Het overgrote deel is grijs en aan de onderzijde wordt dit zwart. De mouwen zijn afgewerkt met een frisse blauwe kleur. Over de breedte van de borst loopt een rode baan met het logo er in verwerkt. De achterzijde van het shirt heeft ook een rode baan, maar deze is breder en loopt verticaal. Vanaf de nek naar beneden over de middelste backpocket. Deze rode baan laat zien dat een comfortline ook een race-touch kan hebben.

Podio Doppio socks – €15.95 :

Bij Castelli hebben ze ook aan sockdoping gedacht. De Dopio podium socks zullen met mijn voeten er in nooit op een podium schitteren, maar ze zitten lekker. Niet te dik, geen vervelende naden (belangrijk voor de hoogsensitieve renners onder ons) en ze hebben een prima lengte waardoor ze net onder kuit uitkomen. Ik kocht Castelli-producten vaak in de aanbieding, omdat ze handig waren voor ‘erbij’. Nu zou ik een setje kleding van Castelli eerder aanschaffen als complete set. Oké, de broek is wat aan de prijzige kant, maar heb je de prijzen van een niet nader te noemen Zwitsers merk gezien…? Qua kwaliteit doet Castelli daar niets voor onder.

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Naam*

E-mailadres*

Bericht

Bedrag €*Maarten Visser
Latest posts by Maarten Visser (see all)

8.8

Comfort

9.0/10

Zeem

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Afwerking

9.0/10