Getest door: Judith van Maanen

Een opvallende nieuwkomer in het damespeloton is de koningsblauwe outfit met de rode accenten van het Nederlandse Sibillini. De formule die dit nieuwe, kleine label toepast is even slim als simpel bedacht: bestel een shirt met de bijpassende sokken en zorg zelf voor een goed zittende zwarte wielerbroek (die iedereen tenslotte in zijn of haar kast heeft liggen) en voilà, klaar om op stap te gaan in een gloednieuw tenue. Dit eerste ontwerp dat nu in een beperkte oplage voor dames verschijnt, is volgens de ontwerpster geïnspireerd op de bergketen van de Monte Sibillini: het combineert opvallende kleuren met subtiele, diagonale lijnen en vlakken. De stof bestaat deels uit materiaal van gerecyclede PET-flessen. Een shirt met persoonlijkheid dat nergens schreeuwend wordt en ook niet snel zal gaan vloeken met andere onderdelen van je outfit.

Het shirt zit mooi om de armen en heeft de juiste lengte aan de onderkant. Je hoeft in elk geval niet continu de omhoog gekropen stof de weg terug naar beneden te wijzen. Voor dames die liever een ruim vallend shirt prefereren, is dit wellicht niet de goede pasvorm, want het sluit nauw om het lichaam en valt eerder kort dan lang. Sibillini adviseert zelf om een maatje groter te kiezen, indien je liever een wat ruimer shirt draagt. Let op: een XS of XXL is dan ook niet in de collectie beschikbaar.

De zakken in de rug zijn diep genoeg om voldoende in op te bergen en zitten op goede hoogte, waardoor een reepje of gelletje snel en eenvoudig uit de zakjes valt te halen. Sibillini heeft bovendien een vierde zakje met rits aan de zijkant verborgen, met een binnenzijde dat van wat dikker en zweetafstotend materiaal is gemaakt. Prima om je telefoon in op te bergen, maar als je een forse regenbui verwacht, moet er toch nog een plastic zakje om je telefoon. Volledig waterdicht is het zakje niet.

Over de afwerking is goed nagedacht: de zakken zijn voorzien van een reflecterend randje, dus je kunt nog eens in de schemering thuiskomen. Ritsjes zijn fraai weggewerkt, waarbij de ritssluiting is voorzien van een extra lipje zodat de rits niet in je hals gaat prikken. Bij de oksels is de stof extra ventilerend zonder dat dit nadrukkelijk zichtbaar is. De sokken kennen hetzelfde ontwerp en zijn iets hoger dan normale sportsokken.

Sibillini is er met dit eerste ontwerp goed in geslaagd om een fris ontwerp toe te voegen aan het snel groeiende aanbod van wielershirts. De standaard bijgeleverde sokken maken er vervolgens één geheel van.
Maar dan moet je thuis dus wel ergens een zwarte wielerbroek hebben liggen.

 

Het limited edition Sibillinishirt + bijpassende sokken kost €99,-  en is te koop via de website van https://www.sibillini.cc/

Leuk detail: het pakketje wordt geleverd met bijpassende nagellak.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag