HET IS KOERS!

Getest: Scicon race rain bag

Wielrennen is een sport van uiterlijk vertoon. De term gesoigneerd is onlosmakelijk verbonden met fietsen. Je wil goed voor de dag komen als je op je racer stapt. Goed gekleed en keurig verzorgd. Er is voor de die-hards ook een aantal strenge regels. Zo mag je niet in een gele trui op de fiets zitten tenzij je de Tour rijdt in juli. Dit uit respect voor de professionals die zo’n trui echt verdienen. Er zijn regels voor de hoogte en kleur van de sokken. Spatborden of asssavers zijn uit den boze. Wil je je niet conformeren dan zul je nooit echt deel uitmaken van de wielergemeenschap. Je wordt gewoonweg niet geaccepteerd. De code is nou eenmaal heilig.

Het weekend van de Amstel Gold staat voor de deur en het is nog maar zeer de vraag of de regengoden ons goed gezind zijn. De voorspellingen zien er niet al te best uit, dus dat betekent dat een setje regenkleding goed van pas komt. Daar sta je dan met al je prachtige spullen. Met de code in je achterhoofd heb je je hele gear bij elkaar gezocht. Zelfs je regenoutfit voldoet geheel aan alle regels van de wielercode en daar ben je zoals het een goed fietser betaamt uitermate zuinig op. Zodra je je gesoigneerde voorkomen wil meenemen naar een event als de Amstel, moet je ook in het bezit zijn van een degelijke tas om je spullen in op te bergen.

Hier komt de Scicon tas om de hoek kijken. De Scicon Race Rain Bag is ontwikkeld in samenwerking met Tinkoff. Het oude team van Contador, wat ondertussen niet meer bestaat, was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de tas. Ook het team dat onder leiding van staat van Patrick Lefevre, Quick-Step, heeft input gegeven aan Scicon. Wat ik als pluspunt ervaar aan de tas, is dat er voor elk item dat je onderweg nodig hebt, een apart vak aanwezig is. Dit vak is ook nog eens gemerkt met de naam van het betreffende item. Zo ben je er dus zeker van dat je niets vergeet. Je kunt op de tas ook nog een logo, je naam en de vlag van je land laten aanbrengen. Wellicht niet geheel in lijn met de wielercode, maar persoonlijk vind ik dit echt van toegevoegde waarde. Voor professionele teams wordt deze tas ingezet om een complete set aan reservekleding per renner paraat te hebben. Scicon heeft in korte tijd een paar grote namen van het peloton binnengehaald. Zo staat er een setje reservekleding van Sagan in de wagens van Bora en vinden we een tas met de naam Nibali terug in de wagens van Bahrein-Merida. Andere prominente teams zijn Orica – Scott, Trek – Segafredo, en AG2R La Mondiale. Geen kleine namen dus.

Ik heb geen team van mechaniekers bij me die me onderweg helpen. Zij staan ook niet aan de finish om mijn fiets in ontvangst te nemen om hem weer blinkend schoon te maken. Volgauto’s schitteren door afwezigheid tijdens mijn tochten, geen verlossende (plak)bidon uit het raam. Na urenlang zwoegen op asfalt en klinkers moet ik mijn vriendin echt wel heel lief aankijken voor een massage. Ook moet ik zelf mijn tas pakken voor een fietstrip. Het leven van een sportieve fietser is in vele opzichten net iets anders dan van een doorsnee profrenner.

De tas van Scicon maakt het wel eenvoudig om als prof voor de dag te komen. Alles wat je nodig hebt staat immers beschreven op de tas. Er zijn aparte vakken voor handschoenen, arm en beenstukken, schoenen en vest. Aangezien het een regentas betreft is er ook een aparte ruimte met mesh afsluiting. Hier kunnen alle vochtige spullen al ademend in opgeborgen worden na een regenachtige rit. Zo voorkom je muffe stinkende kleding. De rit van de Amstel Gold is alles behalve droog. Het komt met bakken tegelijk uit de lucht. De gehele tocht rijd ik door plassen. Bij de beklimmingen stromen er langs de kant van de weg beekjes met regenwater naar beneden. Een fijne rit waarvan ik de details verder buiten beschouwing laat.

De Scicon rainbag komt na afloop goed van pas. Nadat ik ben opgewarmd en alle modder in de douche verdwenen is, pak ik mijn natte rommel bijeen. Alle doorweekte kleding gaat in de tas. Het mesh vak laat zich vullen met de vochtige spullen. Uitstekend moment om de race rain bag te testen na deze Amstel Gold-tragiek. Test geslaagd.

Bovenstaand plaatje laat zien wat er allemaal in de tas past. Schoenen, voeding, sokken, handschoenen, overschoenen, buff, bibs, jack, shirt en base layer. Niet gek dat renners die geld verdienen op de fiets enthousiast zijn over deze functionele tas. De tas is te koop bij Scicon. Alleen dan heb je de mogelijkheid om hem naar eigen wens aan te passen met naam en logo.

Volg Scicon op Social Media

Exit mobile version