Op donderdag 24 januari feliciteren verschillende Nederlandse wielrenners via twitter Tom Jelte Slagter met zijn ritzege in Australië. Ik blader door die vrolijke tweets en bekijk meteen de andere berichten van de renners en het valt me op dat ze vooral melding maken van trainingen, het voedsel, de afgelegde kilometers of uren op de fiets, de heuveltjes, massages, hoe zwaar het allemaal weer was.

Geen woord over doping. Niet over Nederlandse collega’s die bekennen, niet over Armstrong, niet over PDM, helemaal niks!

Nu wil ik niet suggereren dat deze renners doping gebruiken en dat ze iets verzwijgen, maar onderstaande berichten uit januari zijn in deze tijd vooral komisch.

Bram Tankink at erg lekker.
Stef Clement trainde hard in Majocar en hij kreeg ook nog een lekkere massage.
Johnny Hoogerland rustte uit op 21 januari.
Steven Kruijswijk was een beetje ziek.
Ook Lieuwe Westra trainde hard deze maand.
Laurens ten Dam at ook de hutspot van Blanco Cycling. Tasty!

Zo gaat het nog wel even door. Prachtig die twitteraccounts. Ik kan me de tweets van Armstrong en al die anderen nog heel goed herinneren. Over een paar jaar wordt mijn gegniffel ontkracht of juist bevestigd. Voor nu trainen we trainen lekker door en zijn we bijna klaar voor een nieuw seizoen koers!

Dan hebben we ook nog Bauke Mollema, de stilste van allemaal. Hij heeft ruim 10 duizend followers, maar volgt zelf niemand, ook geen dopingartsen, en hij heeft nog geen enkele tweet geplaatst.

Dit kan niet mis gaan!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

BedragLaatste berichten van Jan van Mersbergen (alles zien)