HET IS KOERS!

Great Divide Mountainbike Route

Amerika. Het land van de onbegrensde mogelijkheden. Het land van groot, groter, grootst en het land waar alles bigger en better is. Tevens het land waar je fantastisch kunt fietsen en, hoe kan het ook anders,  de zelfbenoemde bakermat van het bikepacken. Want wie de oost- van de westkust wil scheiden kan een denkbeeldige lijn trekken van Canada naar New Mexico. En dat is precies wat de Adventure Cycling Association in 1997 heeft gedaan. Ze noemden dit de Great Divide Mountainbike Route

Een 4400 kilometer lange route van noord naar zuid die voor 90% onverhard is. Een route die niet veel van je mountainbike-skills vraagt, maar zeker een beroep doet op je uithoudingsvermogen omdat er ongeveer 45.000 hoogtemeters overbrugd moeten worden. Ga er maar aan staan!  

Naast behoorlijk wat vrije tijd moet je misschien ook wel een beetje gek zijn om de route te willen fietsen. Maar is dat ook zo? In de nieuwste aflevering van Pedaleurs gaan Robbert en Maarten op zoek naar het antwoord op die vraag. Ze gingen in gesprek met Gerben Douma die deze route in de zomer van 2022 samen met een fietsmaat aflegde. Het werd een gesprek over het hoe en waarom van deze tocht, de voorbereiding, het zes weken van huis zijn en de ontmoeting met een grizzly beer op dag één en spiedende en oplichtende ogen langs een verlaten woestijnweg in het donker. Maar bovenal ook werd het een gesprek over prachtige gravelwegen, bergpassen, de gastvrijheid van Amerikanen en een verbluffend mooie sterrenhemel.

Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’. Ook wordt er bekend gemaakt wie het prachtige fietsjack van Etxeondo gewonnen heeft.

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren Shimano2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

De Groute!

Maarten en Robbert

 

Mobiele versie afsluiten