1. Wederom geen onregelmatigheden in het bloedpaspoort van Domenico Pozzovivo.

2. De autobiografie van Thibau Nys is het best verkochte boek in Vlaanderen.

3. Oscar Sevilla mag voor het eerst in zijn bestaan een discotheek binnen.

4. Davide Rebellin overlijdt op gezegende leeftijd. Hij blijft uiteraard actief als renner.

5. Jan Ullrich sloopt een rotonde.

6. Matteo Moschetti.

7. De Hammer Series pakken uit met een revolutionair concept dat het wielrennen weer maar eens voorgoed verandert. Teams van zes renners rijden twaalf ronden op een lokaal parcours. Nieuwigheid: ze starten allen met een paintballgeweer op hun rug. Na elke ronde mogen ze in een zone van een halve kilometer eenmaal schieten op een concurrent. Wie geraakt wordt valt af. De winnaar is wie laatst overblijft. Indien meerdere renners de laatste ronde ingaan diegene die als eerste de eindstreep bereikt. Sporteconoom Daam Van Reeth is razend enthousiast.

8. Bora-Hansgrohe speelt Peter Sagan uit als kopman op het Slovaaks kampioenschap.

9. Alejandro Valverde wordt de vloek van de regenboogtrui gewaar. Hij staat uitsluitend op het podium in de volgende WorldTourwedstrijden: UAE Tour, Strade Bianche, Ronde van Catalonië, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Giro, Clasica San Sebastian, Vuelta en Ronde van Lombardije.

10. Mario Cipollini, Alessandro Petacchi, Damien Nazon en negentien andere ex-renners ondertekenen een charter tegen de voorspelbare etappes in de eerste Tourweek. (in april reeds, zo voorspelbaar is de voorspelbaarheid dus)

11. De verwachtingen omtrent Remco Evenepoel zijn niet hooggespannen. Zo wordt hij niet vergeleken met Eddy Merckx, wordt hij door programmamakers niet verleid tot ambitieuze uitspraken die hem achteraf berouwen en publiceren kranten niet dagelijks een exclusief spraakmakend interview met hem. Logisch ook, hij is achttien jaar. Ze willen geen nieuwe VDB op hun geweten hebben.

12. Echt waar.

13. Julian Alaphilippe wordt het gezicht van Rilatine.

14. Anna van der Breggen is wereldkampioene wielrennen. (feitje over vrouwenwielrennen om mijn goede wil te tonen)

15. Felix Grossschartner.

16. Remco Evenepoel wint het na-Tourcriterium van Aalst voor Chris Froome en Peter Sagan.

17. De organisatie van Parijs-Tours kondigt drie nieuwe asfaltstroken aan.

18. Mikel Landa onderbreekt een demarrage in de Giro voor een reclameblok op Eurosport.

19. Hubert Dupont.

20. Top 3 meest gestelde vragen door Vlaamse wielerjournalisten aan Peter Sagan:

3. Ben je blij met deze overwinning?

2. Is Remco Evenepoel beter dan jij was op die leeftijd?

1. Hoe uitzonderlijk is Remco Evenepoel?

21. Jasper Philipsen: ‘Michel, ik ben hier ook nog.’

22. Geen dopinggevallen in de Ronde van Portugal. Voor Raul Alarcon (ex-Saunier Duval) het bewijs dat de strijd tegen doping werkt.

23. Vlaamse journalist verliest perskaart en Belgische nationaliteit na dubbelinterview met Remco Evenepoel en Yaroslav Popovych.

24. Voor 17% van de wielerhipsters is Valentin Madouas nu al te mainstream.

25. De Vlaamse scriptieprijs wordt gewonnen door een student die een vergelijkende studie maakte tussen Eddy Merckx en Remco Evenepoel. Het belangrijkste besluit van de winnende thesis: Merckx kent weinig raakvlakken met Evenepoel, wat niet wil zeggen dat Merckx om die reden per se een betekenisloos rennertje was. Dat vereist verder historisch onderzoek.

26. Uit een volgende unieke documentaire over Frank Vandenbroucke blijkt dat VDB (zo blijkt uit de documentaire de bijnaam van Vandenbroucke) best een miserabel leven leidde. Alleszins geen leven om mee te dwepen.

27. Drie mensen met Lars Boom in hun Wielerprono.

28. Amaro Antuñes.

29. Het boek Remco & Eddy is het tweede best verkochte boek in Vlaanderen.

30. De Italiaanse pers schrijft dat Pantani uit zijn graf is opgestaan en snel aan een comeback toe is.

31. De Ronde van Lombardije wordt verrassend gewonnen door Rocco Ricciardo.

32. In Parijs-Roubaix begeeft de hoge bi van Andrea Tafi het op de eerste kasseistrook. ‘In mijn tijd vond Parijs-Roubaix nog op berijdbare wegen plaats.’

33. In de finale van Parijs-Roubaix komt Philippe Gilbert onder een motor terecht, hij verliest zijn been, rijdt door en wint. Helaas mist hij door dit euvel de Ardennenklassiekers.

34. Betwistbare mening over de betwistbare keuze van Tom Dumoulin om van de Giro zijn hoofddoel te maken: meneer voelt zich te goed om de strijd aan te gaan met Jens Keukeleire in de Baloise Belgium Tour.

35. Eddy Planckaert is het slachtoffer van een gewelddadige overval. De politie vermoedt dat het om een afrekening gaat in het fonologische milieu.

36. Aan de tafel van Maarten Vangramberen in Vive le vélo antwoordt Chris Froome bevestigend op de vraag of hij graag eens frieten zou eten met Remco Evenepoel.

37. Aurélien Paret-Peintre.

38. Sporza begint Nokere Koerse vanaf 10 uur ’s ochtends voor te beschouwen waarna de wedstrijd integraal wordt uitgezonden. Remco Evenepoel eindigt als drieënzeventigste.

39. Lance Armstrong bezoekt de Tour. De Franse wielercommentator Laurent Jalabert spreekt van een vooropgezet plan om het imago van de Tour onherstelbaar te bezoedelen. Zijn collega Richard Virenque dreigt met een boycot.

40. Patrick Lefevere en Jean-Marie Dedecker blijken elkaars broer.

41. Om het vrouwenwielrennen op de kaart te zetten, leest Karl Vannieuwkerke tijdens elke aflevering van Vive le vélo de uitslagen uit de Ronde van Italië voor vrouwen tweemaal voor, aan het begin en aan het eind van de uitzending, waarbij hij telkens vermeldt dat hij vindt dat het vrouwenwielrennen dat verdient. Na drie etappes stopt hij hier evenwel mee, omdat het technisch niet haalbaar blijkt.

42. José De Cauwer bevestigt noch ontkent banden met Greg Van Avermaet.

43. De autobiografie van Kenny Dehaes kent geen tweede druk.

44. In een exclusief interview met Sporza ontboezemt Peter Sagan dat hij liever wint dan verliest.

45. Omdat Michel Wuyts een column moet schrijven over Remco Evenepoel in wie hij eerder Sven Nys dan Thibau Nys herkent, verklaart diens discipel paus Franciscus Yves Lampaert heilig.

46. Dmitry Strakhov.

47. Julian Alaphilippe start niet in de UAE Tour zodat hij kan deelnemen aan het WK schansspringen.

48. Ik weet aan welke renner u nu denkt.

49. Bijna een stelling over Mathieu van der Poel vergeten.

50. Het profdebuut van Remco Evenepoel gaat niet onopgemerkt voorbij.