In hun Peugeot-tenue lijken deze renners deel uit te maken van een heuse profploeg. Niets is minder waar. Deze ploeg moet je niet verwarren met de profploeg die in de jaren 60, 70 en 80 werd gesponsord door het Franse fietsmerk Peugeot. Natuurlijk, Peugeot is de sponsor maar in dit geval van een Nederlandse ploeg, die van de Zaanse wielervereniging DTS. Onder leiding van Joop Stoop laten de renners, tijdens en na hun tijd bij Peugeot, mooie dingen zien.

En zeg nou zelf, dit zijn geen misselijke renners. Tiemen Groen bijvoorbeeld. Wordt viermaal wereldkampioen achtervolging, waarbij eenmaal bij de profs.

Harm Ottenbros is enkel en alleen bekend van zijn wereldtitel, zijn verrassende wk-overwinning in 1969 in Zolder. Julien Stevens wordt tweede, en de titel bezorgt Ottenbros zelf een moeizaam vervolg van zijn carrière.

Cees Stam is van de stayers, achter de motoren dus. In die discipline verovert hij eenmaal de wereldtitel bij de amateurs en driemaal bij de profs. Ook Piet de Wit is een stayer en ook hij weet meerdere keren wereldkampioen te worden: twee amateurtitels!

Jos van Nierop
Latest posts by Jos van Nierop (see all)