VENTOUX_filmposterVier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige  Laura zich meldt en de “spoken” uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Op Donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) organiseren Hetiskoers! En het Louis Hartlooper Complex de première van de film Ventoux. Het is de langverwachte verfilming van Bert Wagendorps bestseller, het boek met de blauwe kaft dat in de zomer van 2013 aan de rand van ieder zwembad lag.

Ventoux gaat over echte vriendschap, de liefde en het noodlot. En uiteraard gaat Ventoux ook over fietsen. Bergop en bergaf, over de flanken van de beroemde berg in de Provençe. Regisseur Nicole van Kilsdonk verfilmde een jongensboek, en koos onder andere Wilfried de Jong om een van de hoofdrollen te spelen. De soundtrack is van Blaudzun.

We vertonen de film speciaal voor lezers van Hetiskoers! In de grote zaal van het Hartlooper Complex. Jeroen Wielaert spreekt tijdens deze avond met oud-renner Rob Harmeling, die de rol van Gerrit speelt.
Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar aan de kassa van het Hartlooper Complex.

 

Ventoux
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Donderdag 14 mei
Zaal open 19:00, aanvang film 19:30

 

Martijn Sargentini