mannen-van-staalVan zes tot en met acht oktober is het International Bicycle Film Festival terug in Amsterdam. Drie dagen vol korte films over internationale fietscultuur, op wisselende locaties.
Op de zaterdagavond wordt de Nederlandse film ‘de mannen van staal’ (Matthieu Landweer, 2016) vertoond; een portret van meesterbouwer Wim van der Kaaij van RIH Sport Amsterdam. De film gaat over de liefde en toewijding voor het werken met staal, en ook over de beslommeringen van het oeroude Amsterdamse bedrijf en het vinden van een goede opvolger om het ambacht door te geven.
Een aantal kampioenen, zoals Servais Knaven, Keetie van Oosten Hage, Henk Faanhof en Leontien van Moorsel, vertelt over hoe het is om op stalen frames te fietsen. Als staalmeester Wim van der Kaaij plotseling overlijdt, is het aan zijn jonge opvolger om het bedrijf en het ambacht voort te zetten. De vraag is of dit gaat lukken…

‘De mannen van staal’ (55 min.) wordt op zaterdagavond vanaf 21u vertoond in een programma met korte films zoals Keirin, leader don’t crash (Japan 2011, | 6min.) en Stayer ( ´Steher´, Zwitserland 2012 | 8min.). Locatie is F.C. Hyena, een filmtheater aan het IJ in Amsterdam-Noord. Een kaartje kost €10,- en koop je hier.

International Bicycle Film Festival

Amsterdam, 6-8 oktober

Locaties: Meesterknecht Kerkstraat, Pakhuis de Zwijger & cinema FC Hyena, Amsterdam Noord.

meer informatie vind je hier

 

Martijn Sargentini