HET IS KOERS!

Lekker nabeschouwen op het WK in Yorkshire – met podcast De Rode Lantaarn

Tot de laatste ronde in Harrogate verliep alles naar wens. Uw podcast-hosts hadden de kopgroep met daarin Monsieur VDP nét gretig toegeschreeuwd bij The Old Swan, om daarna direct weer naar binnen te hollen om te zien hoe dit niet meer mis kon gaan op televisie. En toen. En toen. En toen. Eerst dachten we aan een technisch mankement – even vergetend dat Mathieu op de fiets van de show rijdt. Het bleek de afstand, de kou, de honger of een dodelijke combinatie van die drie: hoe dan ook… Had er een parkeerwachter meegereden, dan had meneertje Van Der Poel een stevige reprimande kunnen verwachten.

Mads Pedersen won – en wij maakten er – met dank aan de Nederlandse Loterij – een podcast over:

Luister de podcast hier.

Een dag eerder vond in Yorkshire een mirakel plaats. Een voorspeld mirakel dan toch, want de Joekel van Boekel had het natuurlijk al voorspeld in de voorbeschouwing. Als – dixit Tinus – Van Der Vleuten wil winnen – dan moet ze op 104 kilometer van de finish gaan. And so began the Age of Annemiek – vakkundig geassisteerd door Prinses Anna die elke aanval achter haar neutraliseerde. 104 kilometer, dat is van Amsterdam naar Zierikzee – en het is natuurlijk een beetje gekkenwerk maar toch dachten we meteen: als íemand het kan… Iemand kon het – en in Harrogate stonden ze op de banken. Moorseliaans, Merckxiaans, Froomie-in-de-Giroiaans – diepe buiging voor de Vleuten uit Vleuten: Annemiek van Vleuten.

Luister de podcast hier.

Deze Rode Lantaarns worden gepresenteerd door Willem Dudok, Jonne Seriese en Tim de Gier en mede mogelijk gemaakt door De Nederlandse Loterij, Hetiskoers.nl en Dag en Nacht Media. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Abonneren op de Rode Lantaarn kan bijvoorbeeld via iTunes – waar je ook – wel doen hoor! – een puike recensie kunt achterlaten.

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @timdegier & @willemdudok & @t0ngarcon. Én we hebben een mailadres: groetjes@derodelantaarnpodcast.nl.

Exit mobile version