Tour-de-Franceje spelen. Laten we eerlijk zijn, dat is toch stiekem de droom van elke fietsliefhebber? Jezelf – en ook al is het maar voor één dag –  Vingegaard, van der Poel, Vos, Van Vleuten of die dekselse Van Aert wanen? Gezamenlijk starten,  wegen die speciaal voor jou afgezet zijn, publiek langs de route die je luidkeels aanmoedigen, volgauto’s, motoren en misschien zelfs een helikopter. Natuurlijk ga je dan voor ‘tête de la course’, maar ‘arière’ vind je in dit geval wellicht ook prima… het gaat om de beleving en de magie van de Tour de France. Slechts ‘abandonnée’ is geen optie.

Wouter vd Boogaart heeft afgelopen juli daadwerkelijk ‘Tour de Franceje’ mogen spelen tijdens de l’Etape du Tour de France.  Hij reed, met vele anderen, de route die het echte tour-peloton vier dagen later ook zou afleggen. Op 10 juli startte hij in Briançon om 166 kilometer en 4600 hoogtemeters later te finishen bovenop de Alpe d’Huez. De uiteindelijke winnaar op 14 juli? Dat was Tom Pidcock, de man die zegevierde op de Alpe d’Huez… Zijn ploeggenoot bij Ineos is een bekende van de show: Dylan van Baarle. Hij had de eer om in het kielzog van Wouter diezelfde 4600 hoogtemeters te mogen bedwingen. 

In de nieuwste aflevering van Pedaleurs komt Wouter aan het woord over l’Etape du Tour de France. Ook Dylan van Baarle deelt zijn ervaringen over deze prachtetappe.

De aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Wij danken Etxeondo voor de sponsoring en de kleding van de show.

Verder danken wij Canyon #fietsvandeshow, Komoot en de Yearlings voor hun heerlijke muzikale ondersteuning.

De Groute!

 

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)