triplettes01Je zou Champion heten en van je oma, madame Souza, een fiets krijgen op je verjaardag. Je woont in Frankrijk en je lieve omaatje doet niets anders dan je met een uitgedroogde baguette achterna zitten totdat je een goede fietser bent. Je krijgt kuiten als voetballen, dijen als watermeloenen en een bovenlijf als een mier.

En dan komt je droom uit: een rugnummer met daarop in kleine letters Tour de France.

Het is het verhaal van Les triplettes de Belleville (de drieling van Belleville). Een Franse animatiefilm waarin renners als zwoegende paarden de Mont Ventoux op harken en grootneusige Fransmannen hun duivels ontbinden aan de voet van om het even welke Alpenreus.

Franser dan Frans is het beeld dat regisseur Sylvian Chomet tekent met deze film en dus is het dé film die je moet zien aan de vooravond van de honderdste Tour de France.

En niet alleen vanwege het fantastische wielerverhaal, maar ook omdat de film heel knap gemaakt is en gezien wordt als een van de meest succesvolle Franse animatiefilms in tijden.

Behalve een ode aan de ronde van Frankrijk, is de animatiefilm een eerbetoon aan film- en muzieksterren van weleer, zoals Jacques Tati en Fred Astaire.

Filmhuis Movie-W in Wageningen* draait de film op drie avonden:

Vrijdag 21 juni om 20.30 uur
Zaterdag 22 juni om 19.00 uur
Zondag 23 juni om 20.30

Er zijn ongeveer 70 plaatsen per vertoning. Reserveren kan via info@movie-w.nl of 0317-356019. Zie voor meer informatie: www.movie-w.nl

  • Les triplettes de Belleville
  • Sylvian Chomet, Frankrijk, 2003, 78 minuten, Nederlandse ondertiteling
  • Filmhuis Movie-W, Wilhelminaweg 3A, Wageningen

*Eventueel is de film te combineren met het fietsen van de Jan Janssen Classic, om alvast in hogere toursferen te komen en je nog eens te herinneren dat het heus mogelijk is, een Nederlandse winnaar. En dat allemaal in Wageningen – Nederlands fietswalhalla na Zuid-Limburg.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Naam*

E-mailadres*

Bericht

Bedrag €*